×

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cercetat pentru luare de mită bilete de avion

Procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt cercetat pentru luare de mită bilete de avion

În ultimele zile, un scandal de proporții a izbucnit în lumea justiției din România, având ca protagonist pe procurorul Constantin Claudiu Negrilă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Acesta se află în centrul unei anchete penale pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului, folosirea de informații nedestinate publicității și abuz în serviciu.

Acuzații grave și comportament neetic

Conform informațiilor obținute, procurorul Negrilă a fost acuzat că în perioada noiembrie – decembrie 2023 a primit bilete de avion și i-a folosit în interes personal de la doi administratori de societăți comerciale cercetați pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care chiar el era implicat. Mai mult decât atât, în perioada 2021-2024, acesta ar fi clasat două dosare penale ale unor prieteni, acuzați de evaziune fiscală.

Conexiuni periculoase și încălcări grave

Surse apropiate anchetei au dezvăluit că Negrilă ar fi fotocopiind un dosar penal și l-ar fi dat unei alte persoane, pentru a suspenda judecata într-un dosar civil în care era implicat un ofițer de poliție. Totodată, legăturile sale cu oameni de afaceri implicați în dosare de evaziune fiscală ridică serioase semne de întrebare cu privire la etica sa profesională.

Stil de viață luxos și venituri suspecte

În plus, Negrilă deține un impresionant portofoliu imobiliar, având un teren intravilan în Slatina, două apartamente situate în Slatina și București, precum și o casă în Slatina. Cu un venit anual de 270.000 de lei din salariu și drepturi salariale restante, procurorul se află sub atenția autorităților pentru posibile nereguli financiare.

Reacții și consecințe

În urma acestor acuzații grave, Parchetul Curții de Apel Craiova a demarat o anchetă detaliată pentru a stabili veridicitatea acuzațiilor și pentru a aduce în fața justiției orice persoană implicată în aceste activități ilegale. Este esențial ca sistemul judiciar să rămână integru și să nu fie afectat de astfel de comportamente condamnabile.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul