×

Povești și vinuri: Muntenia strălucește în concursul 2023

Povești și vinuri: Muntenia strălucește în concursul 2023

Vinurile din Muntenia strălucesc în concursul „Povești cu vinuri românești” 2023

În cadrul celei de-a VIII-a ediții a concursului „Povești cu vinuri românești”, organizat de BASF Agricultural Solutions România în colaborare cu ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România), vinurile din regiunea Muntenia au reușit să atragă atenția publicului prin calitatea lor excepțională.

Crama Licorna Winehouse impresionează cu vinuri alb sec cu aromă florală

Crama Licorna Winehouse, situată în comuna Gura Vadului, Mizil, Județul Prahova, a reușit să se evidențieze în concurs cu un vin alb sec cu aromă florală, tipică soiului, ce se remarcă prin prospețime și echilibru gustativ. Legenda locului spune că Nicolae Nicolau, fondatorul cramei, a primit un vis în care domnitorul Constantin Brâncoveanu îi cerea să producă un vin negru similar cu cel din curtea sa, iar acest vin se face și în prezent.

Crama LacertA aduce un vin ecologic cu arome de ceai verde și flori de tei

Crama LacertA din comuna Fințești, Județul Buzău, s-a remarcat în concurs cu un vin ecologic produs din strugurii unui soi românesc ce impresionează prin aromele vegetale de ceai verde, caise confiate și flori de tei. Acest vin gastronomic se potrivește perfect cu preparate de curcan, pește sau brânzeturi de capră.

Domeniile Urlați prezintă Saac Rose, un vin rose cu arome fructat-vegetale

Compania Domeniile Dealu Mare Urlați a reușit să ofere un vin rose de calitate, numit Saac Rose, un cupaj cu buchet aromatic fructat-vegetal, ce dezvoltă arome fine de cireșe amare, fructe de pădure și trandafir, dar și parfumuri exotice.

Domeniile Valea Călugărească surprind cu un Cabernet Sauvignon echilibrat

Domeniile Valea Călugărească din Chițorani, Județul Prahova, au prezentat în concurs un Cabernet Sauvignon ușor de băut, echilibrat, cu note gustative de ardei gras, fructe roșii proaspete și arome vegetale, un vin ce promite o experiență plăcută la degustare.

Stațiunea Didactică Pietroasa – Istrița aduce un vin rose cu arome intense

Stațiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Pomicultură Pietroasa – Istrița din Podgoria Dealu Mare, Județul Buzău, a prezentat un vin rose produs din struguri ajunși la maturitate deplină, ce dezvoltă arome puternice de prune uscate și alte fructe confiate, oferind o experiență gustativă complexă.

Casa Stanca revitalizează vinul Fetească Neagră cu un proces meticulos de producție

Crama și conacul Casa Stanca din Satul Chițorani, Comuna Bucov, Județul Prahova, au reușit să impresioneze cu un vin produs din soiul de struguri „Fetească Neagră”, culeși manual și atent selecționați. Acest vin a fost maturat cu grijă și îmbuteliat pentru a oferi o experiență autentică a aromelor tipice acestui soi tradițional.

Cooperativa Agricolă Via Domnului aduce un vin roșu tipic din Dealul Mare

Cooperativa Agricolă Via Domnului, înființată cu scopul de a valorifica tradiția viticolă din regiunea Dealul Mare, a prezentat un vin roșu tipic, ce dezvoltă arome intense de prune uscate și alte fructe confiate, datorită procesului meticulos de producție, ce îmbină tradiția cu tehnologia modernă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul