×

Ploi și ninsori în România de sâmbătă, 3 februarie: ANM avertizează asupra haosului meteo

Ploi și ninsori în România de sâmbătă, 3 februarie: ANM avertizează asupra haosului meteo

Val de ploi și ninsori în România de sâmbătă, 3 februarie: Avertizare ANM pentru haosul meteo

Vremea în România se schimbă începând de sâmbătă, 3 februarie, conform anunțului făcut de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Se așteaptă un val de ploi și ninsori, iar în multe zone din țară poate apărea haosul.

Ploi în Transilvania, Banat și Crișana

Conform prognozei meteo publicate de ANM, se așteaptă un val de ploi în regiunile Transilvania, Banat și Crișana. În alte zone, ploile vor fi mai slabe.

Ninsori puternice în Carpații Orientali și Occidentali

Zonele montane precum Maramureșul, Carpații Orientali și Occidentali se vor confrunta cu ninsori puternice la altitudini mari în ziua de sâmbătă, 3 februarie.

Variații de temperatură

Maximele de temperatură pentru această zi vor atinge undeva în jur de 10 grade în anumite zone, în timp ce în altele nu vor depăși 2 grade. Minimele nocturne vor scădea până la -6 și 4 grade. În general, temperatura va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă.

Avertizări și recomandări

ANM avertizează că valorile termice vor fi peste normele perioadei în cea mai mare parte a țării. Înnorările vor fi persistente în nord, centrul și vestul României, iar în sud și sud-est cerul va fi variabil, cu posibilitatea de precipitații mixte în Maramureș și în zona Carpaților Orientali și Occidentali (în special ninsori la altitudini mari) și predominant sub formă de ploaie în Transilvania, Crișana și Banat. În celelalte regiuni, pot apărea izolat ploi slabe. Pe alocuri, există riscul de depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane, dar și local și temporar în zonele joase, în special în sudul țării.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi de asemenea călduroasă în ziua de sâmbătă, 3 februarie. Maximele vor atinge 8 grade, în timp ce minimele nocturne vor scădea până la -3 și 0 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, fără șanse de precipitații.

Este recomandat ca locuitorii din toate regiunile afectate să fie vigilenți și să ia măsuri de precauție înainte de apariția fenomenelor meteo extreme. Actualizările privind prognoza meteo și avertizările ANM pot fi urmărite în timp real pentru a se sta la curent cu ultimele informații despre vreme.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul