×

Percheziţii la Primăria Ploieşti: Documente şi un computer ridicate de procurori

Percheziţii la Primăria Ploieşti: Documente şi un computer ridicate de procurori

Percheziţii la Primăria Ploieşti: Documente şi un computer ridicate de procurori

Procurorii DNA efectuează percheziţii la mai multe firme din domeniul energiei

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au efectuat joi dimineaţa percheziţii la mai multe firme care activează în domeniul energiei, potrivit unor surse anonime. Aceste acţiuni au fost desfăşurate în cadrul unei investigaţii privind posibile infracţiuni de corupţie şi abuz în serviciu.

Informaţiile preliminare arată că procurorii au ridicat documente şi un computer de la Primăria Ploieşti, care ar avea legătură cu activitatea unui dezvoltator imobiliar suspectat că a construit ilegal un etaj suplimentar într-un bloc din Ploieşti.

Potrivit procurorilor, în perioada 2018-2022, dezvoltatorul imobiliar în cauză a construit un imobil cu destinaţia de locuinţe colective, încălcând autorizaţiile de construire şi regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal. A fost construit un etaj în plus, cu 30 de apartamente, care au fost ulterior vândute cumpărătorilor.

Pentru a întabula dreptul de proprietate asupra acestor apartamente construite şi intabulate ilegal, dezvoltatorul imobiliar a folosit documente false, întocmite de mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului. Aceste documente atestau recepţia lucrărilor de construcţie, inducând în eroare cumpărătorii.

Valoarea prejudiciului cauzat în acest caz se ridică la aproximativ 705.000 euro.

În urma cercetărilor, autorităţile locale au dispus aducerea construcţiei la forma autorizată, iar cele 30 de apartamente ilegale vor fi desfiinţate.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti efectuează cercetări faţă de reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar pentru infracţiuni de complicitate la fals intelectual, uz de fals şi înşelăciune. De asemenea, sunt cercetaţi şi şase funcţionari publici pentru infracţiuni de fals intelectual şi complicitate la înşelăciune.

Aceste percheziţii reprezintă un nou pas în lupta împotriva corupţiei şi abuzurilor în domeniul construcţiilor. DNA continuă să investigheze cazurile de corupţie și să pună în aplicare legea în lupta împotriva infracţiunilor din domeniul urbanismului.

Surse: Newstrack.ro, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti

Partajează acest conținut:

Publică comentariul