×

Pensionarii cu indemnizații sub 1.125 de lei vor primi lunar 500 de lei în plus

Pensionarii cu indemnizații sub 1.125 de lei vor primi lunar 500 de lei în plus

Pensionarii din România care primesc indemnizații sub suma de 1.125 de lei vor beneficia lunar de o indemnizație socială în valoare de 500 de lei. Această veste bună a fost anunțată recent de Casa de Pensii, aducând un suflu de speranță pentru această categorie de pensionari.

Indemnizație socială pentru pensionari

Indemnizația socială pentru pensionari este o sumă adițională acordată lunar celor care au pensii sau indemnizații sub 1.125 de lei. Această indemnizație are o valoare de aproape 500 de lei, mai exact 492 de lei conform ultimelor informații furnizate de CNPP (Casa Națională de Pensii Publice).

Care sunt județele cu cele mai mari valori ale indemnizațiilor?

Potrivit CNPP, județele care înregistrează cele mai mari valori ale indemnizațiilor sociale pentru pensionari sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Vrancea și Hunedoara. Acestea se bucură de un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie de beneficiari.

Care sunt județele cu cel mai mare număr de beneficiari ai indemnizației?

Pe de altă parte, Bucureștiul și județele Suceava, Dolj, Iași și Prahova înregistrează cel mai mare număr de beneficiari ai indemnizației sociale pentru pensionari. Aceste zone concentrează un număr semnificativ de persoane care se încadrează în criteriile de eligibilitate pentru a primi această indemnizație.

Diferențe în valoarea indemnizației

Este important de menționat că valoarea indemnizației poate varia în funcție de categoriile de pensionari. De exemplu, pentru pensionarii agricultori, indemnizația medie suportată de la bugetul de stat a fost de 343 de lei. În cazul acestora, cele mai mari valori s-au înregistrat în Ilfov și Gorj.

Indemnizația lunară pentru pensionari

Beneficiarii sistemului public de pensii, care au o sumă totală de venituri din pensii și indemnizații sub 1.125 de lei, vor primi lunar această indemnizație socială conform prevederilor Legii nr. 196/2009. Aceasta reprezintă o măsură de sprijin financiar pentru pensionarii cu venituri mai reduse, ajutându-i să-și asigure un trai decent.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul