×

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare vestea: Se dă a 13-a pensie pentru un venit suplimentar anual!

Pensionarii așteaptă cu nerăbdare vestea: Se dă a 13-a pensie pentru un venit suplimentar anual!

Recent, s-a dat undă verde pentru a 13-a pensie, un subiect care a stârnit interesul pensionarilor din întreaga țară. Dar oare ce presupune exact această măsură și cine va beneficia de ea?

A 13-a pensie: Ce înseamnă și cine va primi acest beneficiu?

A 13-a pensie reprezintă un venit suplimentar anual acordat pensionarilor, practic o pensie extra pe parcursul unui an. În țări precum Ungaria și Polonia, acest beneficiu este deja în vigoare, iar în Elveția se discută organizarea unui referendum pentru implementarea sa.

Cine sunt pensionarii vizați să primească a 13-a pensie?

De obicei, această măsură este destinată persoanelor vulnerabile, care se confruntă cu dificultăți financiare și au nevoie de sprijin suplimentar pentru a-și asigura traiul de zi cu zi.

Situația în România: Va exista a 13-a pensie?

Din păcate, momentan în țara noastră a 13-a pensie nu este disponibilă. Chiar și noua lege a pensiilor care va intra în vigoare din septembrie nu prevede acordarea acestui beneficiu. Cu toate acestea, autoritățile au încercat să compenseze lipsa acestui beneficiu prin alte măsuri, cum ar fi acordarea de vouchere pentru alimente și carduri pentru energie.

Prevederile legale importante de luat în calcul

O altă modificare semnificativă adusă legislației privind pensiile se referă la recalcularea acestora. De asemenea, se introduce acordarea de puncte de stabilitate pentru cei care rămân în sistem peste 25 de ani de cotizare, o măsură menită să încurajeze continuitatea în contribuție la sistemul de pensii.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul