×

Pași esențiali pentru amenajarea zonei de dining într-un apartament mic

Pași esențiali pentru amenajarea zonei de dining într-un apartament mic

Pași esențiali pentru amenajarea zonei de dining într-un apartament mic

Amenajarea zonei de dining într-un apartament mic poate fi o provocare, dar cu puțină planificare și creativitate, puteți crea un spațiu confortabil și primitor. Iată câțiva pași esențiali pentru a vă ajuta în acest proces:

Măsurați spațiul

Primul pas este să măsurați cu atenție zona de dining pentru a vă face o idee despre cât de mult spațiu aveți la dispoziție. Acest lucru vă va ajuta să alegeți mobilierul și decorul potrivite.

Luați în considerare nevoile voastre

Câte persoane vor folosi zona de dining? Ce fel de activități veți desfășura acolo? Având în vedere aceste nevoi, puteți decide ce dimensiune și formă de masă aveți nevoie.

Alegeți mobilierul potrivit

Pentru a economisi spațiu, optați pentru mobilier compact și multifuncțional. O masă extensibilă este o opțiune excelentă pentru un apartament mic, deoarece vă permite să măriți spațiul de luat masa atunci când aveți nevoie. De asemenea, puteți alege scaune cu picioare subțiri care să nu ocupe prea mult spațiu.

Folosiți culori deschise

Culorile deschise, cum ar fi alb, crem sau bej, vor ajuta la crearea unei iluzii de spațiu mai mare. De asemenea, puteți folosi oglinzi pentru a reflecta lumina și a face spațiul să pară mai mare.

Adăugați elemente decorative

O plantă sau un tablou pot adăuga un plus de stil și personalitate zonei de dining. Cu toate acestea, aveți grijă să nu supraîncărcați spațiul cu prea multe decorațiuni.

Puneți masa lângă fereastră

Acest lucru va ajuta la aducerea luminii naturale în spațiu și va face ca zona să pară mai mare.

Utilizați un colț al camerei

Dacă aveți un colț liber în cameră, îl puteți folosi pentru a crea o zonă de dining intimă.

Alegeți mobilier modular

Mobilierul modular vă permite să creați o configurație personalizată care să se potrivească nevoilor voastre.

Folosiți mobilier suspendat

Mobilierul suspendat va ajuta la economisirea spațiului de deasupra podelei.

Cu puțină planificare și creativitate, puteți crea o zonă de dining frumoasă și funcțională chiar și într-un apartament mic.

Suntem un grup tânăr de pasionați de design interior, design exterior, arhitectură, amenajări și grădinărit și ne place să oferim sfaturi și sugestii utile despre amenajarea locuințelor și a grădinilor.

Sursă: povesteacasei.ro

Partajează acest conținut:

Publică comentariul