×

Orange România fuzionează cu fostul Romtelecom, iar statul va controla 20% din capital

Orange România fuzionează cu fostul Romtelecom, iar statul va controla 20% din capital

Orange România fuzionează cu fostul Romtelecom, iar statul va controla 20% din capital

Într-o mișcare surprinzătoare, Orange România a anunțat că a semnat un acord pentru fuziunea cu Orange Romania Communications, cunoscută anterior ca Romtelecom. Această tranzacție va fi finalizată în prima jumătate a anului 2024 și va avea un impact semnificativ asupra industriei de telecomunicații din România.

Orange Romania Communications este unul dintre cei mai mari operatori de telecomunicații fixe din țară, iar fuziunea cu Orange România va consolida poziția acestuia pe piață. În prezent, Orange România deține 54% din acțiunile companiei, în timp ce 46% aparțin Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării.

După finalizarea fuziunii, Orange va deține 80% din capitalul social al companiei, în timp ce statul va controla restul de 20%. Aceasta înseamnă că Ministerul Cercetării va avea un cuvânt important de spus în luarea deciziilor strategice ale noii entități.

Această mutare este văzută ca o încercare de către Orange de a se adapta la schimbările din piață și de a rămâne competitiv în fața altor jucători importanți din industrie. Fuziunea va permite companiei să își consolideze infrastructura și să ofere o gamă mai largă de servicii de telecomunicații, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru cel de business.

De asemenea, această tranzacție va avea un impact semnificativ asupra angajaților celor două companii. Orange a declarat că va depune eforturi pentru a asigura o tranziție lină și că nu sunt planificate reduceri de personal în urma fuziunii.

Fuziunea dintre Orange România și fostul Romtelecom reprezintă o schimbare majoră în peisajul telecomunicațiilor din țară și va aduce beneficii atât pentru consumatori, cât și pentru dezvoltarea industriei. Este de așteptat ca această tranzacție să atragă atenția autorităților de reglementare și să fie supusă unor verificări riguroase înainte de a fi finalizată.

Orange România și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării trebuie să colaboreze îndeaproape pentru a asigura o integrare eficientă a celor două companii și pentru a maximiza beneficiile acestei fuziuni. Într-o piață în continuă evoluție, adaptabilitatea și inovația sunt cheia succesului, iar această fuziune poate să aducă o nouă dinamică în sectorul telecomunicațiilor din România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul