×

OMV Petrom investește 35% în energia regenerabilă, concentrându-se pe tranziția verde.

OMV Petrom investește 35% în energia regenerabilă, concentrându-se pe tranziția verde.

OMV Petrom a anunțat că va investi 35% din fondurile sale în energia regenerabilă, marcând o tranziție importantă spre sustenabilitate. Compania se concentrează pe transformarea verde și reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Iată mai multe detalii despre această schimbare semnificativă:

Investiții în energie verde

OMV Petrom își propune să-și îndrepte atenția către sursele regenerabile de energie, cu 35% din investiții direcționate către 5 domenii de energie verde. Această decizie reflectă angajamentul companiei de a contribui la combaterea schimbărilor climatice și de a adopta practici mai durabile.

Tranziția către un viitor verde

OMV Petrom a început tranziția sa energetică încă din 2010, când a inaugurat centrala de la Brazi, una dintre cele mai moderne din România. Compania se concentrează acum și pe dezvoltarea producției de gaze naturale, în paralel cu explorarea surselor regenerabile de energie.

Obiective de mediu ambițioase

Reprezentanții OMV Petrom au declarat că își propun să reducă emisiile de carbon și să ajungă la zero emisii în viitor. Compania se angajează să dezvolte capacități de producție cu emisii reduse de carbon, să investească în hidrogen verde și să exploreze soluții alternative pentru mobilitate.

Inovație digitală pentru o tranziție de succes

OMV Petrom consideră că inovația digitală joacă un rol crucial în realizarea unei tranziții energetice de succes. Compania se concentrează pe îmbunătățirea eficienței operaționale și implementarea proiectelor în timp util, folosind tehnologii digitale pentru a optimiza consumul de energie și a reduce impactul asupra mediului.

OMV Petrom demonstrează un angajament puternic față de sustenabilitate și protejarea mediului înconjurător prin investiții semnificative în energia regenerabilă. Prin aceste acțiuni, compania își asumă un rol proactiv în lupta împotriva schimbărilor climatice și în promovarea unui viitor mai verde.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul