×

OMV Petrom face investiții majore pentru combustibili sustenabili. Ce se întâmplă cu celebrul lanț de benzinării?

OMV Petrom face investiții majore pentru combustibili sustenabili. Ce se întâmplă cu celebrul lanț de benzinării?

OMV Petrom a făcut o mișcare surprinzătoare în lumea petrolului și a energiei, anunțând investiții majore pentru combustibili sustenabili. Ce înseamnă acest lucru pentru celebrul său lanț de benzinării?

Investiții de amploare pentru un viitor verde

OMV Petrom are în plan investiții de aproximativ 750 de milioane de euro la rafinăria Petrobrazi, cu scopul de a o transforma în primul producător major de combustibili sustenabili din regiune. Această decizie marchează o schimbare semnificativă în strategia companiei și este un pas important spre o economie mai verde și mai sustenabilă.

Angajamentul pentru reducerea emisiilor de carbon

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom, a subliniat importanța acestor investiții în contextul luptei împotriva schimbărilor climatice. Compania își propune să aloce 11 miliarde de euro până în 2030 pentru a transforma operațiunile sale și a reduce emisiile de carbon în România și în regiune.

Impactul asupra transportului și mediului înconjurător

Rafinăria Petrobrazi va avea un rol crucial în producția de biocombustibili, care reprezintă o soluție pentru reducerea emisiilor de carbon în transport. Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom, a subliniat importanța acestei investiții în contextul cererii crescute pentru combustibili sustenabili și a nevoii de a reduce amprenta de carbon a transportului.

Promisiunea de a oferi produse sustenabile și de calitate

OMV Petrom își propune să devină prima opțiune pentru clienții săi, oferind produse de calitate, produse local și cu un impact redus asupra mediului înconjurător. Această investiție nu numai că va contribui la reducerea importurilor de combustibili, dar va aduce și beneficii semnificative în ceea ce privește calitatea aerului și mediul înconjurător.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul