×

O cabană de munte veche prinde viață prin renovare

O cabană de munte veche prinde viață prin renovare

O cabană de munte veche prinde viață prin renovare

Duo-ul parizian de designeri renumiți, Virginie Friedmann și Delphine Versace, a reproiectat interiorul unei cabane înconjurate de munți, combinând căldura alpină cu designul contemporan. Cabanele de munte, chiar și cele mai vechi, prezintă adesea un stil foarte clasic, sunt pline de lemn și lambriuri care oferă interiorului o atmosferă caldă și o aromă de pădure. Grinzile și stâlpii de susținere imprimă deasemenea interiorului un aspect inedit.

Ferma veche, o fermă tradițională din Megève, a fost transformată de designerii Friedmann&Versace într-o cabană de munte mov caldă în stil modern, cu un interior contemporan și plin de viață. Foarte pregnante sunt liniile curbe și formele organice care se întâlnesc la canapele și balustrada scării, tușele puternice de culoare ale șemineului și pereții acoperiți. Designerii au propus pentru interior un stil eclectic, în care elementele tradiționale sunt păstrate dar la ele adăugându-se idei și dotări moderne. Se regăsesc astfel decorațiuni, accesorii vintage și mobilier cum este sfeșnicul de bronz, lampa de podea, scaunele din dormitor și baie.

Grinzile și stâlpii de susținere din lemn masiv și tavanul înclinat imprimă interiorului un aspect inedit. Obiceiurile locale în care tradiția este foarte puternică se regăsesc permanent în zona vechii ferme. Chemat să aducă vechea casă în contemporaneitate, duo-ul parizian de designeri și-a imaginat un loc cald, folosind texturi și culori interesante. Asemenea munților care o înconjoară, această cabană dă loc de mândrie elementelor naturale locale – piatră, râuri, copaci spinoși – într-un spirit familial și prietenos, în care împărtășirea este cuvântul cheie.

Atașați de această vale, cuplul care locuia în Lyon avea de multă vreme dorința de a se stabili în Megève în weekend-uri, vara și iarna, pentru a se bucura de schi și sport în aer liber. Această a doua casă a fost așadar concepută pentru a răspunde nevoilor acestei familii cu patru copii, precum și spiritului de sărbătoare drag cuplului, ai cărui prieteni locuiesc în Megeve în apropiere.

“Pentru ei a fost important să păstreze moștenirea acestei case, al cărei cadru original a fost păstrat, dar cu integrarea unei identități reale”, explică arhitecții de interior.

Alegerea biroului de arhitecți pentru proiectul de renovare a fost făcută și deoarece aceștia realizaseră deja o lucrare cunoscută la Megève – decorul restaurantului Bambini – proiect ce fusese distins cu Premiul Versailles, acordat de UNESCO pentru promovarea proiectelor în armonie cu mediul înconjurător.

Zona de recepție a fost proiectată pentru a promova legătura cu mediul exterior. Canapelele din acest spațiu sunt din material mohair, rezultând astfel un spațiu deschis și confortabil. “Ei doreau un living mare, familial, prietenos și primitor, astfel încât să se bucure de casă tot timpul anului”, explică Virginie Friedmann și Delphine Versace.

Încăperea principală de dimensiuni mari a fost împărțită în mai multe spații, toate structurate în jurul monumentalului șemineu din ceramică verde. “Zonarea a făcut posibilă adăugarea de căldură într-un spațiu foarte mare și destul de rece”, spun designerii. Două saloane mici, dedicate lecturii și televizorului, au fost proiectate cu tot confortul necesar.

Zona de recepție, care oferă o vedere completă asupra muntelui, are un bar imens din lemn sculptat, lung de patru metri (un lucru rar într-o cabană) și canapele ideale pentru relaxare, petrecere și conversație. În interior, aproape tot mobilierul a fost proiectat de biroul de arhitectură, inclusiv lampa de masă, care s-au potrivit perfect cu cele câteva piese antice și obiecte de artă provenite de la galeriile de artă.

Zona de recepție găzduiește un bar foarte lung, realizat pe comandă, ideal pentru petreceri. Blatul său a fost proiectat la un atelier specializat, iar baza din nuc roșu a fost realizată de un ebenist cunoscut. În bucătăria adăugată ca o prelungire pentru petreceri în imensa încăpere deschis

Partajează acest conținut:

Publică comentariul