×

Mircea Lucescu, mândru de relațiile cu jucătorii săi mai mult decât de titlurile câștigate

Mircea Lucescu, mândru de relațiile cu jucătorii săi mai mult decât de titlurile câștigate

Mircea Lucescu, antrenorul care se mândrește cu relațiile cu jucătorii săi mai mult decât cu titlurile câștigate

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai respectați antrenori români, a vorbit recent despre importanța relațiilor pe care le-a construit cu foștii săi jucători pe parcursul carierei sale. La vârsta de 78 de ani, Lucescu privește înapoi și consideră că cea mai mare realizare nu sunt trofeele câștigate, ci transformarea adolescenților „retrași și timizi” în bărbați puternici și jucători de fotbal de valoare.

Jucătorii, prieteni și oameni inspiraționali

Pentru Mircea Lucescu, jucătorii săi au fost mai mult decât simpli fotbaliști – au fost prieteni și oameni cu care a avut o relație extraordinară. Antrenorul afirmă că această relație specială și faptul că jucătorii își amintesc mereu de perioada petrecută cu el îi umple viața. Lucescu consideră că a avut un rol important în formarea și educarea acestor tineri, ajutându-i să atingă un nivel înalt în fotbalul profesionist.

Jucători care continuă să strălucească

Unul dintre aspectele care îi mândresc pe Lucescu este faptul că mulți dintre foștii săi jucători încă se află în activitate și au performanțe remarcabile. Fernandinho, la vârsta de 37 de ani, este căpitanul echipei Athletico Paranaense și joacă la un nivel extraordinar. Adriano, la 37 de ani, și Willian, la 36 de ani, continuă să impresioneze pe teren. De asemenea, jucători precum Douglas Costa și Taison se află în continuare în formă maximă și aduc bucurie fanilor echipei PAOK și, respectiv, lui Răzvan Lucescu.

O satisfacție mai mare decât trofeele

Mircea Lucescu a antrenat în mai multe țări și a câștigat 35 de trofee, dar el consideră că cea mai mare satisfacție este faptul că le-a transmis jucătorilor săi o mentalitate de profesionist, altruist și mereu dornic să învețe lucruri noi. Pentru Lucescu, acesta este un „trofeu” mai important decât orice altă realizare. El spune că este mândru de relațiile pe care le-a avut cu jucătorii săi și că acest lucru îi aduce mulțumirea că a contribuit la asigurarea vieții lor și a familiilor lor pe o perioadă lungă de timp.

Mircea Lucescu rămâne un model de antrenor dedicat și pasionat, iar relațiile pe care le-a construit cu jucătorii săi demonstrează importanța conexiunii umane în lumea fotbalului.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul