×

Medicii din Galați primesc 2.000 de lei în plus pentru a lucra la distanță

Medicii din Galați primesc 2.000 de lei în plus pentru a lucra la distanță

În fața unei crize acute de personal medical, autoritățile din județul Galați au luat o decizie neobișnuită pentru a atrage și a păstra cadrele medicale în sistemul de sănătate local.

Investiții în infrastructură medicală

Cu ajutorul fondurilor europene, au fost construite clădiri noi, secții și ambulatorii modernizate și dotate cu echipamente ultramoderne în Galați. Cu toate acestea, lipsa personalului medical calificat rămânea o problemă majoră.

Stimulente financiare pentru medicii din zonele mai îndepărtate

Pentru a rezolva această problemă, autoritățile au introdus un pachet atractiv de stimulente financiare pentru medicii care aleg să lucreze în spitalele aflate la distanță de orașul Galați, cum ar fi Tg. Bujor și Tecuci.

Beneficiile pachetului de stimulente

Acest pachet include decontarea chiriei, transport gratuit și un stimulent financiar lunar de 400 de euro, oferit împreună cu salariul lunar.

Specializări esențiale

Stimulentele financiare nu sunt oferite doar medicilor, ci și altor specializări esențiale. Fizicienii medicali, de exemplu, sunt considerați profesioniști esențiali, în special pentru secțiile de Radioterapie, având în vedere numărul mare de pacienți de cancer.

Reacția oficialilor

„Stimulentele financiare sunt oferite medicilor din Tecuci și Tg. Bujor. Avem și anumite specializări, cum ar fi fizicienii medicali, care nu sunt încadrați ca personal medical”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul