×

„Medicii care lucrează la distanță de Galați primesc 2.000 de lei în plus de la stat”

„Medicii care lucrează la distanță de Galați primesc 2.000 de lei în plus de la stat”

În contextul unei crize de personal medical, autoritățile din Galați au implementat măsuri inovatoare pentru a atrage și reține cadrele medicale în sistemul de sănătate local.

Stimulente financiare pentru medicii care lucrează la distanță

Pentru a rezolva deficitul de personal medical, autoritățile județene au introdus un pachet de stimulente financiare atractive pentru medicii care optează să lucreze în spitalele situate la distanță de orașul Galați.

Beneficii incluse în pachetul de stimulente

Aceste stimulente includ decontarea chiriei, transport gratuit și un bonus lunar de 400 de euro, acordat la fiecare salariu. Aceste facilități au fost implementate pentru a face oferta mai atractivă pentru medicii care ar putea fi descurajați de distanța față de orașul principal.

Importanța specializărilor precum fizicienii medicali

Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați, a subliniat importanța unor specializări precum fizicienii medicali, care sunt esențiali pentru secțiile de Radioterapie, având în vedere numărul mare de pacienți de cancer.

Astfel, acești profesioniști sunt și ei incluși în beneficiile oferite de pachetul de stimulente, în efortul de a asigura o echipă medicală completă și calificată pentru spitalele din zonele mai îndepărtate de centrul orașului Galați.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul