×

Marea Britanie acordă 245 de milioane de lire Ucrainei pentru armament.

Marea Britanie acordă 245 de milioane de lire Ucrainei pentru armament.

În contextul escaladării tensiunilor dintre Ucraina și Rusia, Marea Britanie a decis să acorde un sprijin financiar semnificativ pentru Ucraina, în valoare de 245 de milioane de lire sterline. Această decizie vine în urma preocupărilor legate de securitatea și suveranitatea Ucrainei în fața agresiunii rusești.

Sprijin financiar pentru Ucraina

Ministerul britanic al Apărării a anunțat că suma de 245 de milioane de lire sterline va fi folosită pentru refacerea stocurilor de muniție ale Ucrainei. Scopul acestui sprijin este de a consolida lanțurile de aprovizionare și de a asigura producția rapidă a muniției de artilerie necesare pentru apărarea țării împotriva oricăror amenințări.

Anglia, un partener de încredere pentru Ucraina

Regatul Unit este unul dintre cei mai importanți susținători ai Ucrainei, oferind sprijin economic, umanitar și militar încă din 2014, de la prima invazie a Crimeei de către Rusia. Până în prezent, Anglia a acordat ajutoare în valoare de aproape 12 miliarde de lire sterline și a antrenat peste 60.000 de recruți ucraineni.

Creșterea sprijinului financiar pentru Ucraina

Marea Britanie a anunțat recent că va majora sprijinul financiar pentru Ucraina la 2,5 miliarde de lire sterline, consolidându-și angajamentul față de securitatea și stabilitatea regiunii. În total, sprijinul non-militar acordat de Regatul Unit Ucrainei se ridică la 4,7 miliarde de lire sterline, reflectând importanța relației dintre cele două țări în fața provocărilor regionale.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul