×

Marcel Ciolacu anunță finanțare de 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei

Marcel Ciolacu anunță finanțare de 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei

Marcel Ciolacu a anunțat finanțare de 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei, o veste care aduce speranță pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune. Dar ce înseamnă această investiție pentru locuitorii Moldovei?

Impactul investiției în Autostrada Moldovei

Suma semnificativă de 600 de milioane de euro acordată de Banca Europeană de Investiții va reprezenta jumătate din bugetul necesar construcției Autostrăzii A7. Această autostradă va facilita conexiunile rutiere între orașele din Moldova, reducând timpul de călătorie și îmbunătățind accesul la servicii și oportunități economice.

Proiecte rutiere adiționale în Moldova

Pe lângă Autostrada Moldovei, Guvernul are în plan și modernizarea secțiunii de cale ferată Predeal – București – Constanța, cu un buget de 500 de milioane de euro. Acest proiect va îmbunătăți infrastructura feroviară din regiune, facilitând transportul de pasageri și de mărfuri între principalele centre urbane.

Centura de ocolire a orașului Gura Humorului

Un alt proiect rutier important în regiunea Moldovei este construcția centurii de ocolire a orașului Gura Humorului, evaluat la peste 550 de milioane de euro. Această lucrare va contribui la reducerea congestionării traficului pe principalele rute naționale și va avea un impact semnificativ asupra transportului de mărfuri în zonă.

Investiții în infrastructura feroviară

În paralel cu proiectele rutiere, Guvernul acordă o atenție deosebită modernizării infrastructurii feroviare din Moldova. Investițiile în acest sector vor avea un impact pozitiv asupra mobilității populației și a dezvoltării economice a regiunii.

Astfel, investițiile masive anunțate de Premierul Marcel Ciolacu reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii de transport din regiunea Moldovei, cu beneficii semnificative pentru locuitori și economia locală.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul