×

Klaus Iohannis propus pentru funcția de secretar general NATO de către România.

Klaus Iohannis propus pentru funcția de secretar general NATO de către România.

Într-un gest surprinzător, România a propus președintele Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general al NATO, conform unor surse guvernamentale citate de G4Media.ro.

România îl propune pe Klaus Iohannis pentru funcția de secretar general NATO

Anunțul a fost făcut public de jurnalista Jennifer Jacobs, corespondent la Casa Albă pentru Bloomberg News, care a confirmat că România a notificat ceilalți membri ai NATO cu privire la intenția sa de a-l nominaliza pe Iohannis pentru această poziție de conducere.

Complicații în cursa pentru șefia NATO

Această propunere vine în contextul în care premierul olandez Mark Rutte, considerat favorit pentru funcția de secretar general al NATO, întâmpină dificultăți în strângerea voturilor necesare, din cauza opoziției din partea unor aliați din estul Europei, printre care se numără Bulgaria, Ungaria, Turcia și România.

Planuri pentru devansarea alegerilor prezidențiale

Într-o mișcare strategică, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că PSD propune devansarea alegerilor prezidențiale, programate inițial în decembrie, pentru luna septembrie. Această decizie ar putea permite lui Klaus Iohannis să preia un eventual post la NATO fără a-și scurta mandatul prezidențial.

Stay tuned for more updates!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul