×

Institutul Cantacuzino, producător de vaccinuri din Vietnam împotriva pestei porcine

Institutul Cantacuzino, producător de vaccinuri din Vietnam împotriva pestei porcine

Institutul Cantacuzino va produce vaccinuri din Vietnam împotriva pestei porcine

Institutul Cantacuzino, instituție de înaltă prestanță în domeniul cercetării și producției de vaccinuri, va începe producția unui nou vaccin împotriva pestei porcine. Această nouă inițiativă vine în urma unei donații de vaccinuri din partea Vietnamului, iar premierul Marcel Ciolacu a anunțat că a dispus demersurile necesare pentru omologarea acestui vaccin de către ANSVSA.

În urma omologării, Institutul Cantacuzino va putea produce acest vaccin atât pentru piața internă, cât și pentru piața europeană. Aceasta este o veste foarte bună pentru fermierii români, deoarece pesta porcină africană a reprezentat o amenințare majoră pentru industria suinelor în ultimii ani.

Această inițiativă face parte dintr-un mai amplu parteneriat între România și Vietnam. Premierul Ciolacu a făcut acest anunț în cadrul întâlnirii cu prim-ministrul vietnamez, Pham Minh Chinh, care se află în vizită oficială în țara noastră. Cele două guverne intenționează să colaboreze în domenii de interes reciproc, precum întreprinderile mici și mijlocii, industria farmaceutică, agricultura, industria IT, energia regenerabilă și construcții/imobiliare.

În cadrul acestei întâlniri, premierul Ciolacu a mai propus realizarea unui parteneriat între Antibiotice Iași și Vietnam pentru distribuția produselor companiei românești pe piața vietnameză. De asemenea, premierul s-a angajat să sprijine dezvoltarea de parteneriate între cele mai importante companii de stat românești, precum Transgaz, Transelectrica sau Romarm, și firmele omoloage din Vietnam.

Această colaborare cu Vietnamul aduce noi oportunități pentru România în domeniul farmaceutic și agricol, arătând că țara noastră este recunoscută ca un partener de încredere în aceste sectoare. Prin producția vaccinului împotriva pestei porcine, Institutul Cantacuzino demonstrează încă o dată competența și calitatea cercetării românești în domeniul sănătății și agriculturii.

Această inițiativă este un pas important în lupta împotriva pestei porcine și în asigurarea siguranței alimentare în țara noastră. Vaccinarea porcinelor reprezintă o măsură eficientă pentru prevenirea și controlul acestei boli devastatoare. Prin producția locală a acestui vaccin, România va fi capabilă să răspundă rapid și eficient la eventuale focare de pestă porcină, protejând astfel industria suinelor și economia țării.

Inițiativa premierului Marcel Ciolacu de a sprijini dezvoltarea colaborării cu Vietnamul în domeniul farmaceutic și agricol este un exemplu de viziune și implicare în dezvoltarea economiei românești. Acest parteneriat aduce beneficii atât pentru România, prin creșterea exporturilor și îmbunătățirea infrastructurii, cât și pentru Vietnam, prin accesul la produse de calitate și tehnologie avansată.

Institutul Cantacuzino își consolidează astfel poziția de lider în producția de vaccinuri și contribuie la creșterea prestigiului României în domeniul cercetării medicale și agricole la nivel internațional. Prin această inițiativă, se demonstrează că România are potențialul și resursele necesare pentru a dezvolta industria farmaceutică și pentru a contribui la asigurarea sănătății și siguranței alimentare pentru populație.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul