×

Înscrieri în învățământul profesional și dual: Calendarul admiterii pentru 2024.

Înscrieri în învățământul profesional și dual: Calendarul admiterii pentru 2024.

Începe perioada de înscrieri în învățământul profesional și dual pentru anul 2024! Elevii care sunt interesați să urmeze aceste forme de învățământ au ocazia să se înscrie în perioada 1-5 iulie conform calendarului oficial comunicat de ISJ Mureș.

Calendarul admiterii pentru 2024

Listele cu candidații înregistrați vor fi afișate de către unitățile de învățământ care oferă învățământul profesional și dual pe data de 5 iulie 2024. În conformitate cu Ordinul nr. 6.070 din 31 august 2023, iată cum se va desfășura procesul de admitere:

Proba de preselecție

În perioada 8-9 iulie 2024 va avea loc derularea probei de preselecție sau a probelor eliminatorii, conform graficului stabilit și afișat de fiecare unitate de învățământ care organizează această etapă.

Proba suplimentară de admitere

Pentru candidații înscriși în unitățile de învățământ unde numărul de aplicanți este mai mare decât locurile disponibile, se va organiza o probă suplimentară de admitere în perioada 15-16 iulie 2024. Informațiile legate de această etapă suplimentară vor fi afișate la unitățile de învățământ.

Depunerea dosarelor

Candidații declarați admiși în învățământul profesional sau dual vor trebui să depună dosarele la unitățile de învățământ în care au fost acceptați în perioada 23-26 iulie 2024.

Conform ISJ Mureș, fiecare elev va primi o singură fișă de înscriere, iar nu se vor elibera fișe de înscriere pentru elevii din clasa a VIII-a cu situația școlară neîncheiată sau pentru cei aflați în stare de corigență sau repetenție.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul