×

Importurile din Ucraina duc la scăderea prețului mierii autohtone: Apicultorii cer sprijin financiar

Importurile din Ucraina duc la scăderea prețului mierii autohtone: Apicultorii cer sprijin financiar

Apicultorii Români Îndură Consecințele Importurilor din Ucraina

Prețul mierii autohtone a scăzut dramatic din cauza importurilor masive din Ucraina, ceea ce a generat îngrijorare în rândul apicultorilor din țară.

Scăderea Prețului Mierii și Necesitatea de Sprijin Financiar

Asociația Apicultorilor Profesioniști a atras atenția asupra faptului că prețul mierii poliflore convenționale a scăzut cu aproape jumătate, pe fondul importurilor din Ucraina. Această situație a determinat apicultorii să ceară sprijin financiar pentru a compensa pierderile suferite din cauza concurenței neloiale.

Intervenția DAJ Buzău și Schemele de Ajutor

Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Buzău a anunțat o schemă de sprijin financiar pentru apicultori, care pot depune cereri pentru obținerea acestui ajutor până la data de 11 aprilie 2024. Cuantumul ajutorului acordat este de 5 euro pe familie de albine, iar plata se va efectua până la data de 30 iunie 2024.

Impactul Importurilor asupra Industriei Apicole

Importurile masive de miere din Ucraina au afectat puternic prețul mierii autohtone, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a veniturilor apicultorilor din România. Există îngrijorări legate de calitatea mierii importate, precum și de impactul negativ asupra industriei apicole locale.

Apelul pentru Susținere și Viitorul Apiculturii în România

Apicultorii români se confruntă cu provocări din ce în ce mai mari, precum seceta, prețurile ridicate pentru inputuri și scăderea profitului. Este necesară intervenția Guvernului pentru a sprijini această industrie vitală, care se confruntă cu dificultăți semnificative. Apicultorii cer sprijin și solidaritate pentru a putea continua să își desfășoare activitatea în condiții optime.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul