×

Fiul unui fost deputat din Craiova, condamnat cu executare pentru conducere sub influența drogurilor

Fiul unui fost deputat din Craiova, condamnat cu executare pentru conducere sub influența drogurilor

Fiul unui fost deputat din Craiova, condamnat cu executare pentru conducere sub influența drogurilor

Curtea de Apel Craiova a emis o hotărâre definitivă în cazul fiului unui fost deputat din Craiova, condamnându-l la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor. Decizia vine ca urmare a respingerii apelului depus de Ioan Buzatu Jr., fiul fostului deputat liberal Horațiu Buzatu, împotriva deciziei Tribunalului Dolj din vara anului trecut.

O decizie fără clemență

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au menținut sentința pronunțată de Tribunalul Dolj, care îl condamnase pe Buzatu Jr. la 2 ani de închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența drogurilor, la care se adăugase o altă pedeapsă pentru deținerea de droguri în perioada de supraveghere. Astfel, hotărârea finală este de 4 ani de închisoare în regim de detenție.

Conducere sub influența drogurilor

Potrivit instanței, incidentul a avut loc în data de 21 august 2021, în jurul orei 04:16, pe strada Bariera Vâlcii din Craiova. Buzatu Jr. a fost oprit în trafic de polițiști, care l-au testat cu aparatul DrugTEST, rezultatul fiind pozitiv la substanțele THC 5, amfetamină și metamfetamină. Fiul fostului deputat a recunoscut că consumase cannabis involuntar la o petrecere, iar în ceea ce privește amfetamina și metamfetamina, a declarat că nu le-a consumat și că probabil i-au fost puse de către persoane necunoscute în paharul folosit.

O familie cu influență

Ioan Buzatu este fiul cel mai mic al omului de afaceri Horațiu Buzatu, fost deputat în perioada 2004-2008 din partea Partidului Național Liberal și fost președinte al PNL Dolj. Horațiu Buzatu este cunoscut și ca acționar al mai multor firme din municipiul Craiova. Candidat pentru postul de primar al municipiului în 2016, acesta a fost implicat în viața politică locală și a reușit să-și câștige un renume în mediul public.

Condamnarea fiului său pentru conducerea sub influența drogurilor reprezintă o lovitură pentru familia Buzatu, care se confruntă acum cu consecințele legale ale acțiunilor tânărului. Sentința definitivă a Curții de Apel Craiova reprezintă un semnal clar că nimeni nu este mai presus de lege și că toți trebuie să răspundă pentru faptele lor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul