×

Fermierii români vor avea acces la două tipuri de credite cu dobânzi avantajoase

Fermierii români vor avea acces la două tipuri de credite cu dobânzi avantajoase

Fermierii români vor avea acces la două tipuri de credite cu dobânzi avantajoase

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a anunțat că fermierii români vor beneficia de două tipuri de credite cu dobânzi avantajoase, conform a două ordonanțe de urgență care vor fi pregătite. Aceste măsuri vin în sprijinul fermierilor din România, oferindu-le posibilitatea de a accesa finanțare la costuri reduse.

Primul tip de credit, denumit „creditul fermierului”, va avea o dobândă de doar 1,95%. Ministerul Agriculturii va achita ROBOR-ul pe o perioadă de 5 ani, oferind astfel o stabilitate financiară fermierilor. Acest credit se încadrează în decizia privind prelungirea cadrului Ucraina, având astfel un caracter special în contextul actual.

Cel de-al doilea tip de credit, denumit „creditul agricol”, va avea o valoare de 10 milioane de euro și va fi destinat investițiilor în ferme, inclusiv achiziționarea de terenuri. Dobânda pentru acest credit va fi de 2% plus ROBOR și va avea o marjă fixă. De asemenea, 50% din acest credit va fi utilizat pentru rambursarea creditelor neperformante pe care fermierii români le-au luat de la anumite instituții nebancare din România.

Ministrul Florin Barbu a subliniat faptul că aceste ordonanțe au fost discutate cu mediul bancar din România și se vor încheia convenții între Fondul de Garantare al Agriculturii și celelalte bănci care doresc să se înscrie în acest program. În plus, toate aceste credite vor fi garantate de Ministerul Agriculturii cu 90% din valoare, oferind astfel un nivel ridicat de securitate financiară pentru fermieri.

Aceste măsuri vor stimula dezvoltarea sectorului agricol din România și vor contribui la creșterea performanțelor fermierilor. Accesul la credite cu dobânzi avantajoase va permite fermierilor să investească în modernizarea fermelor și în îmbunătățirea producției agricole, contribuind astfel la dezvoltarea economică a țării.

În concluzie, fermierii români vor beneficia de două tipuri de credite cu dobânzi avantajoase, care vor stimula dezvoltarea sectorului agricol și vor sprijini creșterea performanțelor fermierilor. Aceste măsuri sunt un pas important în promovarea unei agriculturi moderne și sustenabile în România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul