×

Fenomen meteo bizar în toată România: vremea se încălzește și se anunță temperaturi extrem de ridicate

Fenomen meteo bizar în toată România: vremea se încălzește și se anunță temperaturi extrem de ridicate

Fenomen meteo bizar în toată România: vremea se încălzește și se anunță temperaturi extrem de ridicate

Se pare că România se pregătește să primească un val de căldură neobișnuit pentru această perioadă a anului. Meteorologii de la ANM au anunțat că temperaturile vor crește în mod semnificativ și se așteaptă temperaturi extrem de ridicate în următoarele zile.

Vremea frumoasă și ploi în anumite zone

Conform prognozei meteo publicate de ANM, miercuri, 17 ianuarie, temperaturile maxime la nivel național vor oscila între 0 și 9 grade Celsius. Cu toate acestea, în unele regiuni se vor înregistra ploi, ninsori sau polei, deși temperaturile vor fi mai ridicate.

Cele mai calde zone vor fi vestul și sud-estul României, unde termometrele vor indica chiar și 6 grade Celsius. În schimb, în vest și nordul țării se prevăd ploi.

Atenție în zonele montane înalte

Pentru cei care se află la munte, miercuri, 17 ianuarie, trebuie să fie pregătiți pentru precipitații mixte și vânt puternic. În zonele montane înalte se vor înregistra precipitații mixte, iar vântul va sufla cu putere, depunându-se și polei. Pe crestele montane se vor înregistra rafale de vânt de peste 70…80 km/h.

De asemenea, în zonele joase există posibilitatea formării ceții, în timp ce cerul va fi variabil în prima parte a zilei și se va înnora treptat.

Bucureștiul se bucură de vreme frumoasă

Locuitorii din București vor avea parte de o zi frumoasă și mai caldă decât de obicei. Potrivit meteorologilor de la ANM, temperatura maximă va ajunge la 6 grade Celsius, în timp ce minimele din timpul nopții vor scădea până la -3 și -1 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări în a doua parte a zilei.

Așadar, fenomenul meteo bizar cu temperaturi extrem de ridicate se răspândește în toată România. Fii pregătit pentru o vreme neobișnuită și asigură-te că te protejezi împotriva schimbărilor bruște de temperatură și fenomenelor meteorologice neașteptate.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul