×

Diplomele de studii vor include coduri QR pentru elevi și profesori

Diplomele de studii vor include coduri QR pentru elevi și profesori

Diplomele de studii vor include coduri QR pentru elevi și profesori

Într-o mișcare inovatoare, Ministerul Educației a decis că diplomele de studii eliberate în anul școlar 2023-2024 vor fi dotate cu coduri QR. Această hotărâre, denumită nr. 30 și datată 18 ianuarie 2024, a fost recent publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit hotărârii, atât diploma de absolvire a liceului, cât și diploma de Definitivat pentru profesori vor include aceste coduri QR. Această măsură are scopul de a adăuga un element distinctiv și de a facilita accesul rapid la informații despre absolvenți și cadrele didactice.

Codurile QR vor fi integrate în actele de studii începând cu anul școlar 2024-2025, însă în anul școlar 2023-2024, diplomele de studii vor conține deja aceste coduri ca element distinctiv. Până la eliberarea actelor de studii cu coduri QR, absolvenții și profesorii vor primi o adeverință care le va conferi aceleași drepturi legale precum actul de studii.

Această nouă măsură vine în contextul în care tehnologia a devenit din ce în ce mai prezentă în domeniul educației. Codurile QR vor permite accesul rapid la informații despre absolvenți și profesori, precum datele personale, calificările și alte informații relevante.

Utilizarea codurilor QR în diplomele de studii reprezintă o inovație importantă în sistemul de învățământ preuniversitar. Această tehnologie va ajuta la verificarea autenticității diplomelor și va facilita procesul de evaluare a calificărilor absolvenților și profesorilor.

Această hotărâre demonstrează angajamentul Ministerului Educației de a aduce învățământul în era digitală și de a utiliza tehnologia în beneficiul elevilor și cadrelor didactice. Implementarea codurilor QR în diplomele de studii va aduce transparență și eficiență în procesul de eliberare și verificare a acestor documente importante.

Astfel, elevii și profesorii vor avea acces rapid la informațiile necesare, iar angajatorii sau instituțiile de învățământ superior vor putea verifica autenticitatea diplomelor într-un mod simplu și rapid.

Această inovație este un pas înainte în modernizarea sistemului de învățământ și arată adaptarea la noile tehnologii și cerințele societății digitale în care trăim.

Prin adăugarea codurilor QR în diplomele de studii, Ministerul Educației aduce un plus de valoare și siguranță în sistemul de învățământ preuniversitar, contribuind la creșterea calității și eficienței acestuia.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul