×

Descoperă povestea fascinantă din spatele reamenajării New York Café din Budapesta!

Descoperă povestea fascinantă din spatele reamenajării New York Café din Budapesta!

Te-ai întrebat vreodată care este povestea din spatele reamenajării impresionante a celebrului New York Café din Budapesta? Află acum detalii fascinante despre această cafenea istorică și renovarea sa spectaculoasă!

Renovarea completă din 2006

În anul 2006, New York Café a fost supus unei renovări complete, cu scopul de a restabili splendoarea originală a interiorului său magnific. Această renovare meticuloasă a fost crucială pentru păstrarea atmosferei elegante și istorice care definește cafeneaua.

Splendoarea Belle Époque

Interiorul cafenelei reflectă stilul eclectic al perioadei Belle Époque, combinând influențe baroce, renascentiste și maure. De la stucaturile elaborate la oglinzile mari și candelabrele impresionante, fiecare detaliu contribuie la atmosfera opulentă a acestui loc emblematic.

Secțiunile distincte ale cafenelei

New York Café este împărțită în trei secțiuni distincte, fiecare oferind o experiență unică vizitatorilor:

  • Sala principală: Spațiul grandios cu tavane înalte, unde se desfășoară adesea concerte de muzică clasică, sub lumina candelabrelor strălucitoare.
  • Galeria: Un colț mai intim, ideal pentru conversații plăcute sau lectură, cu mese rotunde și scaune confortabile.
  • Terasa: Locul perfect pentru a te bucura de o cafea sau un ceai în aer liber, admirând agitația elegantă de pe Bulevardul Andrássy.

Elemente remarcabile de design interior

New York Café impresionează cu detalii deosebite care atestă măiestria și atenția la detalii a celor implicați în renovare:

  • Plafonul decorat: Frescele alegorice care reprezintă anotimpurile și continentele aduc o notă de rafinament și simbolism în interiorul cafenelei.
  • Lustrele din cristal de Murano: Importate din Italia, aceste lustre strălucitoare adaugă un aer regal și elegant spațiului.
  • Vitraliile artistice: Realizate de artiști maghiari renumiți, vitraliile surprind scene captivante din istoria Ungariei, aducând o notă de autenticitate culturală în decor.

O experiență istorică și modernă

New York Café reprezintă nu doar un loc de întâlnire iconic din Budapesta, ci și un exemplu remarcabil de arhitectură și design interior din sfârșitul secolului al XIX-lea. Combinația perfectă între atmosfera istorică, confortul modern și o selecție excepțională de băuturi și gustări transformă fiecare vizită într-o experiență memorabilă.

Această știre a fost realizată de un grup pasionat de entuziaști în design interior, arhitectură și amenajări, cu dorința de a împărtăși cele mai recente tendințe și idei din domeniu.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul