×

„Descoperă Polovragi: Satul pitoresc din România unde locuia Zeul suprem al Dacilor și unde se petrec minuni!”

„Descoperă Polovragi: Satul pitoresc din România unde locuia Zeul suprem al Dacilor și unde se petrec minuni!”

Descoperă Polovragi: Satul pitoresc din România unde locuia Zeul suprem al Dacilor și unde se petrec minuni!

ROventura: O incursiune în Polovragi – un sat pitoresc cu o istorie bogată

Într-o nouă ediție a emisiunii de călătorii ”ROventura”, vom avea ocazia să descoperim minunile satului Polovragi, aflat în inima României. Situat în Oltenia de sub Munte, acest sat pitoresc ne întâmpină cu o atmosferă autentică și un patrimoniu cultural impresionant.

Legenda lui Zamolxis și istoria mănăstirii

Una dintre cele mai fascinante povești care învăluie acest loc este legenda lui Zamolxis, zeul suprem al dacilor, care se spune că locuia în aceste meleaguri. Vom explora această legendă și vom descoperi mai multe despre cultura și credințele străvechi ale dacilor.

Nu putem să trecem cu vederea nici istoria de peste 5 secole a Mănăstirii Polovragi. Acest lăcaș de cult, construit în anul 1505, ne dezvăluie o parte din tradițiile și spiritualitatea locului. Vom avea ocazia să ne închinăm în fața acestui monument impresionant și să aflăm mai multe despre viața monahală care se desfășoară de mai bine de 500 de ani.

Peștera Polovragi și cheile Oltețului

Vom păși într-un alt univers când vom explora spectacolul carstic din Peștera Polovragi. Această peșteră este faimoasă pentru cea mai prietenoasă colonie de lilieci și pentru frumusețea formațiunilor de calcit care îi conferă un aspect unic. Vizita în această peșteră va fi o experiență spirituală și vizuală deosebită.

Nu ne vom opri aici, deoarece ne așteaptă măreția cheilor Oltețului, care deschid calea către peștera Polovragi. Aceste chei naturale ne vor uimi cu peisajele lor spectaculoase și ne vor oferi ocazia de a ne conecta cu frumusețea naturii într-un mod unic.

Tradiție și ospitalitate

Polovragi este o adevărată capitală a tradițiilor din Oltenia de sub Munte. În timpul vizitei noastre, vom avea ocazia să ne bucurăm de o lecție deschisă despre tradiția și ospitalitatea locului. Vom descoperi meșteșugurile tradiționale și vom interacționa cu localnicii, care ne vor împărtăși din cultura și obiceiurile lor.

Alături de gazdele noastre, George Mihai și Andreea Străvoiu, vă invităm să vă alăturați nouă în această călătorie fascinantă în Polovragi. Nu ratați o nouă ediție a emisiunii ”ROventura”, sâmbătă, de la ora 14:45, la Kanal D, pentru a descoperi secretele acestui sat pitoresc și a experimenta minunile sale!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul