×

De ce femeile din Turcia poartă bijuterii cu talismanul „Ochiul Rău”?

De ce femeile din Turcia poartă bijuterii cu talismanul „Ochiul Rău”?

De ce femeile din Turcia poartă bijuterii cu talismanul „Ochiul Rău”?

În Turcia, bijuteriile cu talismanul „Ochiul Rău” sunt extrem de populare printre femei. Această bijuterie, care constă într-un ochi albastru pictat pe sticlă, are o semnificație specială și o misiune importantă – aceea de a proteja purtătorul de spiritele rele.

Originea ochiului turcesc este mult mai veche decât se crede, provenind din Antichitatea elenă, unde era considerat un simbol al mândriei. Cu toate acestea, în timp, semnificația sa s-a schimbat și a devenit un simbol de protecție împotriva spiritelor rele. Astfel, în cultura turcă, femeile își cumpără bijuterii cu acest talisman pentru a se proteja de influențele negative.

Superstițioșii turci au obiceiul de a agăța ochiul turcesc în copaci sau în fața caselor lor, încredințați că astfel vor fi protejați de spiritele rele. Acest obicei a devenit atât de răspândit, încât ochiul turcesc a fost incorporat în decorațiuni, cadouri și suveniruri, devenind astfel un simbol foarte popular în industria turismului.

În plus, ochiul turcesc este considerat o sursă importantă de energie pentru organism, conform credinței vechilor indieni. Prin purtarea acestui talisman, se crede că persoana este protejată împotriva dușmanilor, invidiei și sentimentelor negative.

Chiar și în România, ochiul turcesc a început să fie adoptat sub forma ochiului „rău” sau al „norocului”, cunoscut și sub numele de deochi. Mulți oameni cred în puterea deochiului și în efectul său protector, astfel că purtarea unei bijuterii cu acest simbol ar putea fi o modalitate de a te feri de influențele negative.

Astfel, bijuteriile cu talismanul „Ochiul Rău” au devenit o modă în Turcia și nu numai, oferind femeilor o senzație de protecție și noroc. Indiferent de originea sa sau de credințele personale, aceste bijuterii cu talismanul „Ochiul Rău” vor rămâne un accesoriu popular și o expresie a tradițiilor și culturii turcești.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul