×

De ce bijuteriile cu „Ochiul Rău” sunt atât de populare în Turcia

De ce bijuteriile cu „Ochiul Rău” sunt atât de populare în Turcia

De ce bijuteriile cu „Ochiul Rău” sunt atât de populare în Turcia

În Turcia, bijuteriile și decorațiunile cu „Ochiul Rău” au devenit extrem de populare în ultimul timp. Dar de ce acest simbol al protecției împotriva spiritelor rele a câștigat atât de multă atenție în această țară?

Originea acestui simbol provine din Antichitatea elenă, unde era considerat un simbol al mândriei. Cu toate acestea, se spune că cei care purtau ochiul de sticlă pentru a-și afișa statutul social erau pedepsiți de zei, atrăgându-și astfel mânia acestora.

În cultura turcă, „Ochiul Rău” este pictat în nuanțe senine de albastru și are misiunea de a proteja oamenii de spiritele rele. De aceea, femeile din Turcia își cumpără bijuterii cu acest simbol pentru a se proteja. De-a lungul timpului, acest ochi albastru turcesc a fost folosit și în decorațiuni, cadouri și suveniruri.

Un obicei obișnuit în Turcia este de a agăța ochiul albastru în copaci sau în fața caselor, deoarece se crede că astfel oamenii vor fi protejați de spiritele rele. De asemenea, se crede că ochiul albastru oferă protecție împotriva dușmanilor, invidiei și sentimentelor negative.

În România, acest simbol al deochiului a început să câștige popularitate, mulți oameni cred în deochi și descântece. Prin purtarea unei bijuterii cu acest simbol, se crede că persoana este ferită de energiile negative.

În concluzie, bijuteriile cu „Ochiul Rău” au devenit atât de populare în Turcia datorită credinței în puterea lor de protecție împotriva spiritelor rele și a energiilor negative. Acest simbol al norocului și protecției este apreciat și în România, unde mulți oameni caută să se protejeze deochiul prin intermediul acestor bijuterii.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul