×

Cum să prepari delicioasa dulceață de nuci verzi în lunile de vară

Cum să prepari delicioasa dulceață de nuci verzi în lunile de vară

Cum să prepari delicioasa dulceață de nuci verzi în lunile de vară

În lunile iunie și iulie, când nucile verzi sunt în sezon, avem o oportunitate perfectă de a culege aceste delicatese și de a pregăti cea mai delicioasă dulceață de nuci verzi. Nucile verzi sau crude sunt o sursă bogată de minerale esențiale și vitamine, care nu se regăsesc în varianta uscată a acestor fructe.

Pentru a pregăti dulceața de nuci verzi, începe prin a curăța nucile de coaja verde și a le așeza într-un recipient cu apă rece pentru 6-12 ore, schimbând apa de 2-3 ori. Această etapă asigură pregătirea corespunzătoare a nucilor și o igienă sporită.

După ce nucile au fost pregătite, pregătește un sirop din apă, zahăr, miere și zeamă de lămâie și adaugă nucile, cuișoarele, scorțișoara și vanilia. Lasă amestecul să fiarbă la foc mic până când siropul se îngroașă și nucile sunt acoperite într-o textură savuroasă.

Când dulceața a atins consistența dorită și siropul s-a îngroșat corespunzător, răcește-o înainte de a o transfera în borcane. Această etapă de răcire permite ingredientelor să-și completeze aromele și să ofere o experiență gustativă complexă.

Dulceața de nuci verzi proaspăt preparată este acum gata să fie savurată. Poți încerca această rețetă în lunile de vară, când nucile verzi sunt la apogeu și oferă o experiență gustativă deosebită. Bucură-te de toate calitățile nutritive și de savoarea unică a acestor minunate fructe!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul