×

Cresc victimele alcoolului contrafăcut în India: 54 decese raportate

Cresc victimele alcoolului contrafăcut în India: 54 decese raportate

Numărul deceselor din cauza consumului de băuturi alcoolice contrafăcute în India a ajuns la 54, iar peste 100 de persoane sunt internate în spitalele din statul Tamil Nadu, potrivit oficialilor guvernamentali. Incidentul a avut loc în districtul Kallakurichi, situat în sudul Indiei, unde oamenii au fost afectați de băuturi alcoolice contaminate cu metanol.

Situația actuală

Aproape 200 de persoane au fost tratate pentru simptome precum vărsături, dureri de stomac și diaree în urma consumului de băuturi alcoolice contaminate. Poliția a reușit să aresteze șapte persoane în legătură cu acest incident și a anunțat că se iau măsuri suplimentare împotriva vânzătorilor ilegali de alcool și a producătorilor de bere din zonă.

Reacția autorităților

Guvernul statului Tamil Nadu a anunțat că investighează producția de metanol și a luat măsuri disciplinare împotriva a cel puțin 10 oficiali, inclusiv a șefului poliției și a administratorului șef al districtului. Ministrul-șef al statului, M.K. Stalin, a declarat că sunt șocați de incident și că vor fi luate măsuri împotriva celor responsabili.

Antecedente și consecințe

Acest incident nu este izolat, deoarece decesele cauzate de alcoolul contrafăcut sunt frecvente în India, unde mulți oameni recurg la băuturile de țară din cauza costurilor ridicate ale băuturilor alcoolice de marcă. Autoritățile încearcă să combată acest fenomen și să prevină astfel de tragedii în viitor.

Stay safe and informed!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul