×

Cozonacii de Paste din 2024: Prețuri în creștere înainte de sărbători

Cozonacii de Paste din 2024: Prețuri în creștere înainte de sărbători

În prag de sărbători pascale, românii se pregătesc pentru a achiziționa cele mai delicioase cozonaci și produse tradiționale. Dar oare cum se reflectă această pregătire în buzunarele consumatorilor?

Creșterea prețurilor înainte de Paște

În această perioadă, prețurile cozonacilor au început să crească treptat, stârnind reacții printre clienți. La cofetării și brutării, un cozonac moldovenesc poate ajunge la 100 de lei, iar alte varietăți precum pasca sau cozonacul cu ciocolată pot atinge 110 lei. Se prevede însă o creștere a prețurilor pe măsură ce ne apropiem de sărbătoare.

Contrastul dintre prețurile magazinelor și cele ale patiseriilor

Diferența de preț este semnificativă între cozonacii din supermarketuri și cei din patiserii. În supermarketuri, un cozonac poate fi achiziționat între 15 și 20 de lei, dar calitatea poate fi inferioară. Pe de altă parte, în cofetării se pot găsi cozonaci care să coste până la 200 de lei pe kilogram, reflectând costurile ridicate de producție și prețurile la energie.

Creșterea generalizată a prețurilor produselor tradiționale de Paște

Nu doar cozonacii sunt afectați de această creștere a prețurilor, ci întreaga gamă de produse tradiționale pascale. Un exemplu relevant este cel al unui set de minitarte, care acum costă 89,40 de lei, față de un preț mai mic cu o lună în urmă. Chiar și iepurașii de ciocolată de la Lindt au devenit mai scumpi, ajungând la 56,99 de lei.

Decizii informate pentru consumatori

Această tendință de creștere a prețurilor reflectă factori economici și dinamica pieței în preajma sărbătorilor pascale. Consumatorii sunt nevoiți să ia decizii informate, echilibrând dorința de a respecta tradițiile cu bugetul disponibil.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul