×

Cozonacii de Paste devin din ce în ce mai scumpi în 2024

Cozonacii de Paste devin din ce în ce mai scumpi în 2024

În prag de sărbători pascale, cozonacii devin din ce în ce mai scumpi, iar românii își fac planuri pentru a face față creșterii prețurilor.

Creșterea prețurilor în cofetării și brutării

Piața Obor devine un punct central unde prețurile cozonacilor ating cifre considerabile, cu un cozonac moldovenesc la 100 de lei și alte varietăți precum pasca sau cozonacul cu ciocolată ajungând la 110 lei. Se preconizează că aceste prețuri vor crește pe măsură ce se apropie sărbătoarea.

Disparitatea de prețuri între supermarketuri și patiserii

În supermarketuri, prețurile cozonacilor variază între 15 și 20 de lei, dar calitatea poate fi inferioară. Pe de altă parte, în cofetării se pot găsi cozonaci cu prețuri de până la 200 de lei pe kilogram, reflectând creșterea costurilor de producție și a prețurilor la energie.

Creșterea generalizată a prețurilor produselor de Paște

Situația nu se rezumă doar la cozonaci, ci afectează întreaga gamă de produse tradiționale de Paște. De la minitarte la iepurași de ciocolată, prețurile au crescut semnificativ în ultima perioadă, punând consumatorii în fața unor decizii informate legate de achiziții.

Factori economici și dinamica pieței

Creșterea prețurilor este influențată de factori economici și dinamica pieței în preajma sărbătorilor pascale, obligând consumatorii să găsească un echilibru între tradiție și buget.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul