×

Ceferin poate candida pentru al patrulea mandat la UEFA

Ceferin poate candida pentru al patrulea mandat la UEFA

Ceferin poate candida pentru al patrulea mandat la UEFA

La congresul UEFA de la Paris, un amendament a fost aprobat, oferind președintelui Aleksander Ceferin posibilitatea de a candida pentru un al patrulea mandat în 2027. Această dispoziție a fost adoptată cu două treimi din voturile exprimate și nu elimină limitarea la trei mandate, stabilită de Ceferin în 2017.

Un amendament controversat

Decizia de a permite lui Ceferin să candideze pentru un al patrulea mandat a stârnit controverse în rândul membrilor UEFA. Cu toate acestea, textul adoptat precizează că această regulă nu se aplică mandatelor începute înainte de 1 iulie 2017. Astfel, Ceferin, care a fost reales în 2023 pentru un nou mandat de patru ani, poate să se prezinte și în 2027, menținându-se astfel în funcție până în 2031.

O schimbare în atitudinea UEFA

Această hotărâre marchează o schimbare în atitudinea UEFA față de limitele de mandate ale președinților. În aprilie 2017, Ceferin a introdus restricții similare la FIFA și CIO, ca urmare a numeroaselor scandaluri care au afectat aceste organizații. Cu toate acestea, acum, președintele UEFA a decis să permită o excepție pentru propria sa candidatură.

Posibilitatea de continuare a mandatului

Perspective pentru antrenorii și sportivii români

Această decizie deschide perspective interesante pentru sportivii și antrenorii români. Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a dezvăluit că există posibilitatea ca antrenorul să își continue contractul la naționala. Totodată, președintele federației, Constantin Din, a anunțat intenția de a organiza o gală de adio pentru cea mai valoroasă handbalistă română din istorie.

Reacții în lumea sportului

Decizia UEFA a generat reacții contradictorii în lumea sportului. Antrenorul Patrick Mouratoglou și fizioterapeuta Candice Gonier au depus mărturie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, într-un caz ce vizează o dispută contractuală. În același timp, CSM București a suferit primul eșec din actuala ediție a „Ligii Florilor”, fiind învinsă de rivala Rapid cu scorul de 30-28.

În concluzie, amendamentul aprobat la congresul UEFA deschide calea pentru președintele Aleksander Ceferin să candideze pentru al patrulea mandat în 2027. Decizia a generat controverse și schimbări în atitudinea UEFA față de limitele de mandate. În același timp, sportivii și antrenorii români se pot bucura de noi perspective și evenimente valoroase.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul