Ce se întâmplă cu centralele termice de apartament sau de casă? Se dă lege, nimeni nu se poate opune
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a adus lumină în ceea ce privește viitorul centralelor termice de apartament sau de casă.
Clarificări importante în legătură cu interzicerea centralelor
În contextul discuțiilor despre interzicerea centralelor de apartament, Chisăliță a explicat că nu există încă un regulament aprobat la nivelul Uniunii Europene care să interzică explicit centralele pe gaz natural începând cu 2030. Există, însă, recomandări pentru statele membre de a îmbunătăți tehnologia și de a reduce dependența de importul de energie.
Situația actuală a dezbaterilor la nivel european
Chisăliță a subliniat că în prezent se desfășoară discuții la nivel european în cadrul regulamentului Ecodesign, având ca scop dezvoltarea echipamentelor prietenoase cu mediul, eficiente energetic și care să reducă emisiile de dioxid de carbon.
Politici energetice la nivel local
Unele orașe din România, inclusiv Clujul, au adoptat politici energetice care interzic montarea centralelor de apartament în clădirile noi. În schimb, se promovează instalarea unei centrale de bloc sau o centrală de scară.
Mesajul de liniște al lui Chisăliță
Chisăliță a subliniat că informațiile privind interzicerea centralelor de apartament nu sunt conforme cu legislația actuală și că nu există un pericol imediat în această privință. Este important ca oamenii să nu se alarmeze și să aștepte clarificări oficiale înainte de a lua decizii.
Partajează acest conținut:
Publică comentariul