×

Cât costă să-ți faci pașaport și cât durează eliberarea

Cât costă să-ți faci pașaport și cât durează eliberarea

Title: Cât costă și cât durează să-ți faci pașaportul în România

Subtitle 1: Procesul simplu și costurile implicate

Subtitle 2: Diferențele între pașaportul electronic și cel temporar

Subtitle 3: Documentele necesare pentru pașaportul copiilor

În România, obținerea unui pașaport este un proces relativ simplu, dar implică anumite costuri și documente necesare. Indiferent de tipul de pașaport ales, fie că este vorba despre un pașaport electronic sau temporar, există câteva etape pe care trebuie să le parcurgi.

Pentru a obține un pașaport, este necesar să achiziționezi un formular de solicitare și să plătești taxa de pașaport. Costul acestuia este de 258 de lei pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Este important de menționat că acest preț se aplică pentru pașaportul electronic, care are o valabilitate de 10 ani. Pașapoartele pentru copii au o valabilitate de trei ani pentru cei care nu au împlinit încă 12 ani, iar cei care au între 12 și 18 ani beneficiază de un pașaport cu valabilitate de 5 ani.

După achitarea taxei, trebuie să completezi un formular de solicitare și să depui câteva documente la serviciul public de pașapoarte din zona ta. De asemenea, va trebui să faci o poză care să fie inclusă în pașaport. După finalizarea acestor etape, vei primi o notificare că pașaportul tău este gata de ridicare.

În cazul pașaportului electronic, termenul de eliberare este de 7-15 zile lucrătoare în România. Costul acestuia este de 258 de lei pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani. Pașaportul temporar, în schimb, costă 96 de lei și are o valabilitate de 12 luni. Acesta nu necesită amprentare ca în cazul pașaportului electronic.

Pentru pașapoartele copiilor, sunt necesare mai multe documente, cum ar fi certificatul de naștere al copilului, buletinul de identitate al părinților sau tutorilor, documentul care să ateste achitarea taxei de pașaport și, în cazul în care există, pașaportul avut anterior.

În concluzie, obținerea unui pașaport în România este un proces simplu, dar implică costuri și documente necesare. Este important să fii informat în legătură cu tipurile de pașapoarte disponibile și să urmezi toate etapele corespunzătoare pentru a obține documentul necesar pentru călătoriile tale în afara spațiului Uniunii Europene.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul