×

Calendar Evaluare Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024 confirmat oficial.

Calendar Evaluare Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024 confirmat oficial.

În urma oficializării calendarului pentru evaluările naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024, elevii și părinții sunt pregătiți pentru aceste importante etape din parcursul școlar.

Calendar detaliat al evaluărilor naționale

Conform ordinului Ministerului Educației, Evaluarea Națională de la clasa a II-a va începe pe 13 mai, urmată de cea de la clasa a IV-a pe 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor susține prima probă a evaluării pe 28 mai. Acest calendar oferă claritate și stabilitate în planificarea examenelor, facilitând pregătirea elevilor pentru aceste momente importante.

Comunicare eficientă cu părinții

Deși rezultatele obținute la aceste evaluări nu sunt înregistrate în catalog, ele reprezintă o modalitate de a evalua progresul elevilor și de a identifica eventualele nevoi de îmbunătățire. Colaborarea strânsă cu părinții în interpretarea rezultatelor este crucială pentru a asigura un sprijin constant și adaptat nevoilor individuale ale fiecărui elev.

Comparativ cu anul precedent

Este important de menționat că calendarul pentru evaluările naționale în anul școlar 2023-2024 a fost confirmat cu o întârziere în comparație cu anul precedent, ceea ce a generat unele provocări în planificarea activităților școlare. Cu toate acestea, stabilirea clară a datelor examenelor oferă acum posibilitatea unei pregătiri corespunzătoare pentru elevi și cadre didactice.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul