×

Bani de la stat pentru persoanele cu venituri mici! Se acordă 750 de lei sub formă de card de energie

Bani de la stat pentru persoanele cu venituri mici! Se acordă 750 de lei sub formă de card de energie

Bugetul de stat vine în sprijinul persoanelor cu venituri mici prin acordarea unui ajutor financiar în valoare de 750 de lei, sub forma unui card de energie. Această măsură vine în beneficiul celor care se încadrează în anumite condiții și are drept scop să faciliteze montarea repartitoarelor în toate gospodăriile, în conformitate cu legea care va intra în vigoare în anul 2024.

Un ajutor necesar pentru familii cu venituri mici

Mulți români se confruntă cu dificultăți financiare și nu își permit să plătească sumele necesare pentru instalarea repartitoarelor. Guvernul a luat în considerare această situație și a adoptat o ordonanță prin care acordă o subvenție pentru a-i ajuta pe cei în nevoie. Prin intermediul cardului de energie, aceștia vor putea beneficia de un sprijin financiar care să acopere costurile instalării repartitoarelor și să-i ajute să se conformeze legii.

Modalitate de primire a ajutorului

Autoritățile vor emite cardurile de energie și le vor distribui beneficiarilor prin intermediul Poștei Române. Astfel, persoanele și familiile eligibile vor putea primi banii într-un mod simplu și eficient.

Utilizarea cardului de energie

Partea bună este că acești bani nu vor fi limitați doar la montarea repartitoarelor. O parte din suma acordată prin cardul de energie va putea fi folosită și pentru plata facturilor la energie. Astfel, persoanele și familiile cu venituri mici vor putea acoperi cheltuielile lunare cu energia electrică și termică, fără a se îndatora sau a-și afecta bugetul zilnic.

Categorii de persoane și familii eligibile

Ajutorul financiar va fi acordat doar următoarelor categorii de persoane și familii:

  • Persoane care beneficiază de venit minim garantat
  • Persoane care beneficiază de alocație de susținere a familiei
  • Persoane care beneficiază de indemnizație de creștere a copilului
  • Pensionari cu venituri sub un anumit prag
  • Familii monoparentale
  • Familii cu mai mulți copii

Dacă o persoană se încadrează în mai multe dintre aceste categorii, va primi sprijin doar pentru o singură categorie, la alegere. Această măsură are ca scop asigurarea unui sprijin echitabil și eficient pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare.

O măsură care aduce un plus de siguranță și confort

Montarea repartitoarelor va aduce beneficii nu doar din punct de vedere financiar, ci și din perspectiva consumului de energie. Aceste dispozitive vor permite o gestionare mai eficientă a consumului, iar factura la energie va deveni mai previzibilă și mai ușor de gestionat. Astfel, persoanele și familiile care se încadrează în categoriile eligibile vor putea beneficia de un confort sporit și de o siguranță mai mare în ceea ce privește cheltuielile cu energia.

Ajutorul financiar acordat prin cardul de energie este o măsură importantă care vine în sprijinul celor cu venituri mici și care se confruntă cu dificultăți în a-și achita facturile la energie. Această inițiativă guvernamentală are potențialul de a aduce un plus de siguranță și confort în viața acestor persoane și familiilor lor, contribuind astfel la creșterea calității vieții în România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul