×

Avertismentul lui Macron: Rusia amenință România și Moldova dacă câștigă în Ucraina

Avertismentul lui Macron: Rusia amenință România și Moldova dacă câștigă în Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron a emis un avertisment serios în legătură cu amenințarea pe care o reprezintă Rusia pentru țările vecine în contextul conflictului din Ucraina.

Avertismentul lui Macron

Emmanuel Macron a subliniat că dacă Rusia reușește să câștige în Ucraina, aceasta va reprezenta o amenințare pentru România, Moldova și Polonia. Președintele francez a avertizat că abandonarea Ucrainei ar avea consecințe grave pentru întreaga Europă, reducând credibilitatea acesteia la zero.

Posibilitatea trimiterii de trupe occidentale

În cadrul reuniunii de lucru de la Paris, Emmanuel Macron a discutat despre posibilitatea ca țările occidentale să trimită trupe pentru a sprijini Ucraina în fața agresiunii rusești. Cu toate acestea, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a negat ulterior această posibilitate, iar președintele francez a subliniat că nu se va trece niciodată la ofensivă, ci că Franța dorește să fie o forță pentru pace.

Poziția României

Președintele Klaus Iohannis a declarat că România nu va trimite soldați în Ucraina, dar va continua să susțină statul vecin prin alte mijloace. Sprijinul acordat de România Ucrainei este esențial în contextul evoluțiilor din regiune și a amenințărilor la adresa securității.

Așadar, avertismentul emis de Emmanuel Macron subliniază importanța solidarității și sprijinului acordat Ucrainei în fața agresiunii rusești, precum și necesitatea ca țările occidentale să acționeze ferm pentru a preveni escaladarea conflictului.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul