×

Avertisment important pentru posesorii de centrale termice de apartament: Risc de întrerupere a gazului din luna februarie

Avertisment important pentru posesorii de centrale termice de apartament: Risc de întrerupere a gazului din luna februarie

Avertisment important pentru posesorii de centrale termice de apartament: Risc de întrerupere a gazului din luna februarie

Mii de români care dețin centrale termice de apartament riscă să rămână fără gaz începând din luna februarie. Acest avertisment vine ca o veste proastă pentru toți cei care s-au bucurat de confortul și economiile aduse de aceste sisteme de încălzire.

Revizia centralelor termice – o măsură esențială

Specialiștii în domeniul instalațiilor termice atrag atenția asupra importanței reviziei periodice a centralelor termice. Această măsură de întreținere este esențială pentru a preveni apariția unor probleme majore și pentru a asigura funcționarea optimă a centralei.

Conform unui instalator autorizat, Dragoș Constantin, revizia centralei termice trebuie făcută la timp pentru a evita situații neplăcute, cum ar fi întreruperea aprovizionării cu gaz în plină iarnă. În plus, este important să apelăm doar la persoane autorizate pentru a efectua această revizie, deoarece conform legii din România, deschiderea centralei termice poate fi realizată doar de către un specialist autorizat.

Riscuri și defecțiuni în lipsa reviziei

Lipsa reviziei periodice poate duce la apariția unor defecțiuni majore în funcționarea centralei termice. Problemele cele mai frecvente pot fi cauzate de lipsa de mentenanță, blocaje ale pompelor sau probleme cu termostatele. Aceste defecțiuni pot apărea atât în timpul perioadei de garanție a centralei, cât și după expirarea acesteia.

Pentru a evita astfel de situații, Cosmin Terteci, blogger specializat în instalații, recomandă ca în timpul reviziei centralei termice să se verifice și să se curețe anumite componente, cum ar fi presiunea vasului de expansiune, pompa, schimbătorul de căldură și filtrele. Aceste măsuri de întreținere pot preveni apariția unor defecte și asigură o funcționare eficientă a centralei termice.

Perioada aglomerată pentru reparații și revizii

Este important de menționat că perioada iernii este cea mai aglomerată perioadă pentru solicitanții de reparații și revizii ale centralelor termice. Cu toate acestea, este esențial să nu amânăm aceste măsuri de întreținere, pentru a evita situații neplăcute și costuri suplimentare în cazul unor defecțiuni majore.

În concluzie, posesorii de centrale termice de apartament trebuie să fie conștienți de importanța reviziei periodice a acestora. În caz contrar, există un risc real de întrerupere a gazului în luna februarie. Pentru a evita astfel de situații neplăcute, este recomandat să apelăm la un specialist autorizat pentru a efectua revizia și întreținerea corectă a centralei termice.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul