×

Arabia Saudită singura candidată pentru Cupa Mondială din 2034

Arabia Saudită singura candidată pentru Cupa Mondială din 2034

Arabia Saudită este singura candidată la organizarea Cupei Mondiale din 2034, iar pregătirile pentru acest eveniment de amploare sunt în plină desfășurare.

Campania de candidatură a Arabiei Saudite

Federația de Fotbal din Arabia Saudită (SAFF) a lansat oficial campania pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034, prezentând sloganul „Growing. Together.” și un logo creativ care îmbină elemente fotbalistice și culturale.

Transformarea rapidă a țării

Președintele SAFF, Yasser Al Misehal, a subliniat că această candidatură a devenit posibilă datorită transformării rapide pe care Arabia Saudită a cunoscut-o în ultimii ani.

Politica de influență prin sport

Această candidatură face parte din strategia de influență prin sport a Arabiei Saudite, care se înscrie în proiectul ambițios „Vision 2030” condus de prințul moștenitor Mohammed Ben Salman.

Retragerile din competiție

Argentina, Uruguay, Paraguay și Chile s-au retras din competiția pentru organizarea Cupei Mondiale din 2034, lăsând Arabia Saudită singura candidată. Australia și-a retras și ea candidatura pentru acest eveniment.

Concluzie

Arabia Saudită se află în pole position pentru a găzdui una dintre cele mai importante competiții sportive din lume, Cupele Mondiale de Fotbal, ceea ce ar reprezenta o oportunitate unică pentru țară și pentru întreaga regiune.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul