×

APIA implicată într-o serie de procese la Buzău

APIA implicată într-o serie de procese la Buzău

În mediul judiciar din Buzău se desfășoară un adevărat cazier al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), cu nu mai puțin de 43 de dosare aflate în diferite stadii de litigiu. Aceste procese implică atât APIA în calitate de reclamant, cât și de pârât.

Litigii variate

Printre categoriile de litigii în care APIA este implicată se regăsesc dosare referitoare la deschiderea procedurii de insolvență, plângeri contravenționale împotriva proceselor verbale de contravenție (cum ar fi cele pentru rovinietă), dispute privind funcționarii publici și chiar acțiuni în răspundere civilă delictuală în domeniul fondurilor europene.

Plângeri împotriva CJ-APIA

Dintre cele 43 de dosare, 33 privesc plângeri împotriva Centrului Județean-APIA, majoritatea fiind legate de cheltuieli de judecată generate de litigiile privind acordarea ajutoarelor financiare pentru schemele de plată și măsurile susținute din bugetul de stat sau fondurile europene.

Reacția publicului

Aceste procese au stârnit interesul publicului, cu mulți cetățeni exprimându-și îngrijorarea cu privire la modul în care APIA gestionează aceste litigii și impactul lor asupra sectorului agricol din Buzău.

Stay tuned pentru mai multe informații despre evoluția acestor procese și impactul lor asupra comunității agricole din Buzău!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul