×

Angelica Stoican: Viața unei cântărețe de muzică populară din România

Angelica Stoican: Viața unei cântărețe de muzică populară din România

Angelica Stoican este o cunoscută cântăreață de muzică populară din România, a cărei viață este plină de momente interesante și emoționante.

De la începuturi la celebritate

După ce s-a născut într-un sat din județul Mehedinți, Angelica Stoican și-a urmat pasiunea pentru muzică și folclor, ajungând să cânte la festivaluri locale și apoi să obțină Premiul Special la Floarea din Grădină, moment care i-a adus faima.

Turnee internaționale și peripeții

Angelica Stoican nu s-a oprit doar la concerte în țară, ci a avut și turnee în străinătate, vizitând țări precum Franța, Cipru, Danemarca, Austria și Iugoslavia. Cu toate acestea, a avut parte și de momente dificile, cum ar fi experiența sa în ansamblul Ciocârlia, de unde a plecat fără a dezvălui motivele exacte.

O viață personală tumultuoasă

Pe lângă cariera sa muzicală, Angelica Stoican a avut și o viață personală complicată. Îndrăgostită de profesorul său de literatură în adolescență, a avut o fiică cu el, Niculina, însă nu au putut să își întemeieze o familie împreună din cauza faptului că acesta era deja căsătorit.

Momente de tristețe și bucurie

Chiar dacă viața sa a avut și momente de tristețe, Angelica Stoican a reușit să își crească cele două fiice și să își urmeze pasiunea pentru muzică. Astăzi, locuind în Orșova și trăind din pensie, ea rămâne o emblemă a muzicii populare românești.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul