×

Angela Similea: Biografia unei legende a muzicii românești

Angela Similea: Biografia unei legende a muzicii românești

Angela Similea: Povestea unei legende a muzicii românești

De la copilărie la succesul pe scenă

Angela Similea s-a născut pe 9 iulie 1946 în comuna 1 Decembrie din județul Ilfov. Pasiunea ei pentru muzică a început încă de mică, când cânta prin tramvai. Inspirată de Maria Tănase, a decis că vrea să urmeze o carieră în muzică, dar mama ei a îndrumat-o către facultatea de medicină.

Debutul și recunoașterea internațională

Angela Similea și-a făcut debutul pe scenă la Cerbul de Aur în 1970, obținând locul doi. Ulterior, a cunoscut succesul în industria muzicală românească, având numeroase apariții TV și câștigând premii atât naționale, cât și internaționale. A jucat și în câteva filme, adăugându-și diverse roluri în palmaresul său artistic.

Drumul personal și relațiile tumultoase

În plan personal, Angela Similea a avut parte de mai multe căsătorii și despărțiri. De la primul soț, un electrician, la a doua căsătorie cu chitaristul Sorin Movileanu, și până la ultima căsătorie cu politicianul Victor Surdu, viața sa privată a fost presărată cu evenimente tumultuoase. După moartea lui Surdu, Similea s-a confruntat cu datorii considerabile, gestionându-și traiul doar din pensie.

Moștenirea și impactul cultural

Angela Similea rămâne o figură iconică în muzica românească, marcând generații întregi cu vocea sa inconfundabilă. Cu o carieră plină de succese și obstacole, artista a lăsat o amprentă puternică în peisajul cultural al României, inspirând și influențând mulți alți artiști din industria muzicală.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul