×

Anastasia Lazariuc: Biografie, Carieră și Viața Personală

Anastasia Lazariuc: Biografie, Carieră și Viața Personală

Anastasia Lazariuc: Biografie, Carieră și Viața Personală

Anastasia Lazariuc, cântăreața originară din Republica Moldova, este cunoscută pentru talentul său muzical și pentru piesele care au făcut-o celebră. Născută pe 6 iulie 1953 în Băcioi, lângă Chișinău, Anastasia a urmat Școala muzicală profesorală Ștefan Neaga din capitala țării vecine, unde a absolvit secția de dirijat coral.

După absolvirea facultății de Regie din cadrul Institutului de Arte în 1982, Anastasia a început să cucerească publicul cu melodiile sale. Printre piesele care au marcat cariera sa se numără „Până la lacrimi mi-e dragă viața”, „Seara albastră” și „Fuga, fuga”, ale lui Ion Aldea Teodorovici. Acestea au contribuit la consolidarea poziției sale de solistă în formația Sonor.

Anastasia Lazariuc a avut parte de numeroase turnee internaționale în țări precum Statele Unite ale Americii, India, Cambodgia, Belgia și Germania. De asemenea, a colaborat cu televiziunea națională din Rusia, ceea ce i-a adus o recunoaștere internațională deosebită. În 1982, a fost decorată cu titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova, recunoașterea meritelor sale în domeniul muzical.

Pe lângă activitatea sa în Republica Moldova, Anastasia Lazariuc a participat la spectacole și în România, alături de nume uriașe precum Alexandru Arșinel, Mihai Constantinescu și Anda Călugăreanu. Artista s-a stabilit în România și a colaborat pentru ani buni cu Mihai Constantinescu, cu care a avut și o relație romantică. Deși nu au recunoscut oficial această relație, povestea lor de dragoste a fost relatată în cartea „Privighetoarea din vis”, scrisă de Elena Răileanu și inspirată din viața Anastasiei Lazariuc.

În ceea ce privește viața personală, Anastasia Lazariuc a fost căsătorită cu Gheorghe Crigănuță în perioada 1975-1990. Cuplul a avut împreună doi copii, pe Ileana Lazariuc și pe Andrei. Ileana Lazariuc este cunoscută publicului din România ca fostă parteneră a lui Ion Alexandru Țiriac și în prezent este într-o relație cu jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea.

Astfel, biografia, cariera și viața personală a Anastasiei Lazariuc reprezintă o poveste impresionantă a unei artiste de renume internațional, care și-a dedicat viața muzicii și a reușit să cucerească inimile publicului din întreaga lume.

Sursa: [insert source here]

Partajează acest conținut:

Publică comentariul