×

Allen Coliban: Biografia unui politician controversat

Allen Coliban: Biografia unui politician controversat

Titlu: Allen Coliban: O biografie a unui politician controversat

Subtitlu: De la carieră sportivă la acuzații de înșelăciune academică, parcursul tumultuos al primarului Brașovului

Într-o societate în care politicienii sunt adesea subiectul discuțiilor și controversei, Allen Coliban se remarcă prin povestea sa ieșită din comun. Ales primar al Brașovului în 2020, Coliban a devenit rapid un personaj controversat, cu o biografie care a stârnit multe întrebări.

Născut pe 3 iunie 1979 în Brașov, Allen Coliban a avut o carieră sportivă de performanță în discipline precum schi, curling și adventure racing. În paralel cu practicarea sportului, a reușit să obțină o diplomă în Management la Universitatea Transilvania din Brașov. Cu toate acestea, în timpul campaniei electorale pentru primăria Brașovului, Coliban a inclus în CV-ul său și o diplomă de Calculatoare de la Politehnica din București. Această afirmație a fost însă dezmintită de un absolvent al Politehnicii, care a susținut că Allen nu a finalizat niciodată studiile acolo și nu a susținut o lucrare de licență.

În ciuda acestui episod, Allen Coliban a continuat să-și construiască cariera politică. Înainte de a deveni primar, a fost senator și a ocupat funcția de vicepreședinte al USR. De asemenea, a fost președintele Comisiei de Mediu a Senatului și vicepreședinte în cadrul Comisiei de Transporturi și Infrastructură.

Cu toate că mulți erau sceptici în privința șanselor sale, Allen Coliban a reușit să câștige alegerile în fața lui George Scripcaru, care ocupase funcția de primar al Brașovului timp de 16 ani. Această victorie a fost considerată o surpriză pentru mulți, iar Coliban a devenit un politician de talie națională.

Într-o declarație personală, Allen Coliban a explicat originea neobișnuită a numelui său. Părinții săi, care au făcut parte din generația hippie a României anilor ’70, l-au numit Allen în onoarea cercetătorului american James Van Allen, cel care a descoperit existența particulelor de energie în jurul Pământului. Primarul Brașovului consideră că numele său reflectă spiritul rebel și nonconformist al generației din care provine.

În ceea ce privește averea sa, Allen Coliban deține un teren primit cadou, un apartament și o casă moștenită. De asemenea, are două mașini, un Volkswagen T4 și un Mercedes C180, și sume considerabile în conturi bancare. Primarul are două fetițe, una dintr-o căsnicie anterioară și cealaltă din relația sa actuală.

În concluzie, biografia lui Allen Coliban este una plină de nuanțe și controverse. De la cariera sportivă la acuzațiile de înșelăciune academică, parcursul său tumultuos demonstrează că politica nu este întotdeauna o lume lipsită de zbucium. Cu toate acestea, timpul va arăta dacă Allen Coliban va reuși să-și consolideze statutul de primar al Brașovului sau dacă va fi în continuare în centrul atenției datorită controverselor din trecutul său.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul