×

Alexandru Mitriță: Biografie, Realizări și Viața Personală

Alexandru Mitriță: Biografie, Realizări și Viața Personală

Alexandru Mitriță: Biografie, Realizări și Viața Personală

Alexandru Mitriță, un jucător român de fotbal talentat, este adorat de fani și apreciat pentru evoluțiile sale remarcabile în carieră. Născut pe 8 februarie 1995 în Craiova, acest mijlocaș lateral a reușit să își facă un nume în lumea fotbalului.

Cu o înălțime de 1,67 m și o greutate de 70 kg, Alexandru Mitriță și-a început cariera fotbalistică în 2011, la echipa Turnu Severin. Doi ani mai târziu, a plecat la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi de la Ovidiu, unde și-a dezvoltat abilitățile și a demonstrat un potențial remarcabil.

La doar 18 ani, Mitriță a fost împrumutat de Gigi Becali la FCSB pentru a juca în UEFA Youth League. După un an, s-a întors la Constanța. În 2015, a fost vândut în Italia, la echipa Pescara, pentru suma de 1 milion de euro. După doi ani, s-a întors în țară sub forma unui împrumut la Universitatea Craiova, unde a debutat în Europa League, în fața lui AC Milan. Primul său gol în tricoul oltenilor a fost marcat în meciul împotriva celor de la Astra Giurgiu.

Un aspect interesant despre Mitriță este faptul că idolul său în fotbal este Lionel Messi. Talentul său în acest sport a fost moștenit din familie, deoarece unchiul său, Dumitru Mitriță, a fost și el fotbalist și a jucat la FC Craiova și Steaua București.

În palmaresul său, Alexandru Mitriță deține un singur trofeu, acela de câștigător al Cupei României, pe care l-a obținut cu Universitatea Craiova în sezonul 2017 – 2018. Pe parcursul carierei sale, el a mai evoluat la echipe precum New York City FC, Al Ahli, Paol Salonic și Al Raed. În 2023, s-a întors în România și a semnat cu Universitatea Craiova, renunțând la un salariu anual de 2,5 milioane de euro pentru a juca pe terenurile native. Acest gest a fost apreciat de fani, care îl adoră pentru devotamentul său față de echipă.

În viața personală, Alexandru Mitriță este fericit împreună cu partenera sa, Alesia. Cei doi au împreună două fiice, Ava Maria și Aris Mina. Pentru binele copiilor lor, au decis să se întoarcă în România și să le ofere o creștere în țara lor natală. Cu toate acestea, Mitriță speră să prindă un nou transfer în străinătate, care să îi ofere oportunități financiare mai mari.

Alexandru Ionuț Mitriță este un exemplu de succes în fotbalul românesc, iar fanii săi sunt mândri de evoluțiile sale. Cu siguranță, vom mai auzi de el și de realizările sale în viitorul apropiat.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul