×

Alegeri Locale 2024: Program complet al deschiderii secțiilor de votare

Alegeri Locale 2024: Program complet al deschiderii secțiilor de votare

Pe 9 iunie 2024, românii sunt chemați la urne pentru o zi plină de decizii importante. Alegerile locale și europarlamentare se desfășoară în aceeași zi, iar programul complet al deschiderii secțiilor de votare a fost stabilit pentru a facilita procesul democratic.

Deschiderea secțiilor de votare la ora 7:00

Începând cu ora 7:00 dimineața, românii vor putea să își aleagă reprezentanții în primării, consilii locale, județene și europarlament. Doar cei care au împlinit vârsta de 18 ani, dețin un act de identitate valabil și au domiciliul în țară vor putea vota.

Votul pe parcursul întregii zile

Alegătorii vor avea posibilitatea de a-și exprima opțiunile pe tot parcursul zilei de 9 iunie, până la ora 22:00, când se închid secțiile de votare. În cazul în care se formează cozi, cei care se află deja în incinta secției vor putea beneficia de o extindere a termenului până la ora 23:59.

Documente necesare pentru vot

Pentru a vota, este obligatoriu să aveți asupra dumneavoastră un act de identitate valabil, cum ar fi un buletin sau un pașaport. Nu se va permite votul online sau prin corespondență, iar votul prin împuternicire este interzis în România.

Alegeri comasate și buletine de vot diferite

Decizia de a comasa alegerile locale și europarlamentare a condus la distribuirea a 5 buletine de vot diferite pentru fiecare alegător. Aceștia vor putea vota pentru primari, consilieri locali, județeni, președinția consiliului județean și reprezentanții României în Parlamentul European de la Bruxelles.

Validarea corectă a buletinelor de vot

Alegătorii vor trebui să fie atenți la introducerea corectă a buletinelor de vot în urnele corespunzătoare, având în vedere numărul mare de alegeri și de reprezentanți de ales. Este esențial ca fiecare vot să fie înregistrat corect pentru a asigura transparența și corectitudinea procesului democratic.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul