×

Alain Delon: Biografie, Avere și Familie – Celebrul actor francez în vârstă de 88 de ani

Alain Delon: Biografie, Avere și Familie – Celebrul actor francez în vârstă de 88 de ani

Alain Delon: Biografie, Avere și Familie – Celebrul actor francez în vârstă de 88 de ani

Alain Delon, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori francezi, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 88 de ani. Cu o carieră impresionantă în spate și o avere estimată la peste 245 de milioane de euro, Delon este unul dintre cele mai mari nume din industria cinematografică.

Născut pe 8 noiembrie 1935 într-o suburbie a Parisului, Alain Delon a avut o copilărie dificilă, marcată de divorțul părinților și locuirea cu asistenți maternali. După decesul acestora, părinții lui au preluat custodia comună, dar tânărul Alain a avut probleme în școli și a fost exmatriculat de mai multe ori.

La vârsta de 14 ani, Delon s-a lăsat complet de școală și a lucrat alături de tatăl său într-o măcelărie proprie. Ulterior, s-a înrolat în Marina franceză, unde a luptat în războiul din Indochina. După terminarea serviciului naval, și-a îndreptat atenția către actorie și a început să obțină tot mai multe roluri.

Momentul de cotitură în cariera lui Alain Delon a fost filmul „Faibles femmes” din 1959, care l-a adus în atenția publicului din întreaga lume. De atunci, a jucat în numeroase filme de succes și a devenit unul dintre cei mai renumiți actori ai generației sale.

Viața personală a lui Delon a fost la fel de tumultoasă ca și cariera sa. A avut mai multe relații celebre, printre care se numără și Romy Schneider, cu care s-a logodit în 1959. Cu toate acestea, actorul a avut și alte iubiri, printre care se numără și Dalida și Mireille Darc.

În prezent, Alain Delon se află într-o stare sensibilă de sănătate, după ce a suferit un accident vascular cerebral. Cu toate acestea, el rămâne un simbol al eleganței și al talentului în lumea cinematografiei.

La mulți ani, Alain Delon, și să ne bucurăm în continuare de talentul și frumusețea dumneavoastră!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul