×

Al Bano: Biografie, Carieră Muzicală și Controverse Familiale

Al Bano: Biografie, Carieră Muzicală și Controverse Familiale

Al Bano: Biografie, Carieră Muzicală și Controverse Familiale

Al Bano, legendarul cântăreț italian, s-a născut pe 20 mai 1943 în Cellino, San Marco. Cunoscut și ca actor și viticultor, Al Bano a făcut carieră în lumea muzicii și a ajuns un nume de referință în industria muzicală italiană.

Debutul său muzical a avut loc în anul 1965, odată cu lansarea piesei „La strada”. Al Bano a participat la numeroase festivaluri de muzică italiană și a câștigat premiul Disco per l’Estate, ceea ce i-a adus și mai multă popularitate.

Una dintre cele mai cunoscute colaborări ale sale a fost cu Romina Power, cu care a cântat și s-a căsătorit în anul 1970. Cuplul are împreună patru copii, însă tragedia a lovit familia Carrisi atunci când fiica lor, Ylenia, a dispărut în mod misterios și a fost declarată moartă după 20 de ani. Această tragedie a pus o mare presiune asupra relației lor, ceea ce i-a determinat să divorțeze în 1999.

După divorțul de Romina Power, Al Bano și-a reluat cariera solo și a continuat să lanseze albume de succes și să câștige bani din muzică. A avut șase copii din două căsătorii, a doua soție fiind Lorena Lecciso. În testamentul său, în vârstă de 80 de ani, Al Bano a decis să împartă averea sa în mod inegal între copii, ceea ce a creat tensiuni și conflicte între el și cei mai mari copii ai săi.

Moșia din San Marco a fost lăsată fiului său din a doua căsătorie, Albano Jr, ceea ce a dezamăgit pe fiul său mai mare, Yari. Yari și-a schimbat complet stilul de viață și s-a apropiat mai mult de religie, ducând o viață pustnică.

Deși nu mai are atât de multe turnee, Al Bano continuă să cânte și să-și încaseze pensia în valoare de 1800 de euro. Cu toate acestea, controversele familiale au adus o nouă dimensiune în viața sa, iar relația cu copiii săi rămâne tensionată.

Al Bano rămâne un nume respectat în industria muzicală italiană, cu o carieră impresionantă și cu o viață personală plină de evenimente și controverse.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul