×

Adi Nartea: Biografia actorului român, cariera de succes și viața personală

Adi Nartea: Biografia actorului român, cariera de succes și viața personală

Biografia actorului român Adrian Nartea, cariera de succes și viața personală

Adrian Nartea, unul dintre cei mai cunoscuți actori români, a dobândit faimă datorită rolului său din serialul Vlad, difuzat de Pro TV. Născut pe 6 august 1981 în Brașov, Nartea și-a început cariera în industria divertismentului prin practicarea voleiului și a snowboardului în orașul său natal, unde a fost legitimat la LPS Brașov și Tractorul Brașov. Cu o pasiune pentru sport, el a urmat Facultatea de Educație Fizică și Sport, pe care a absolvit-o cu succes.

Deși nu a urmat studii universitare în domeniul actoriei, Adrian Nartea și-a făcut debutul în televiziune într-o reclamă pentru o bancă. A continuat să-și câștige existența din reclame, datorită contractului său cu o agenție de publicitate care îl aprecia pentru carisma sa. Înțelegând potențialul pe care-l aduce imaginea și publicitatea în dezvoltarea carierei sale, Nartea s-a înscris la cursurile de televiziune și film ale Academiei Ruxandrei Ion, avându-i ca profesori pe Teo Trandafir, Dan Chișu, Alexandru Papadopol, Dorian Boguță și Dragoș Bucur.

Ulterior, el a jucat în numeroase seriale, precum Fast food și Fetele marinarului, însă adevărata sa ascensiune în carieră a avut loc în 2019, când a primit rolul principal în serialul Vlad, produs de Pro TV. Serialul a avut un succes imens în România și a fost difuzat și în Bulgaria, ceea ce i-a adus o popularitate deosebită. Adrian Nartea a devenit unul dintre actorii preferați ai bulgarilor, fiind invitat frecvent în emisiunile TV din țara vecină. Mai mult, el a anunțat recent că serialul va fi difuzat și în Coreea de Sud.

Pe lângă cariera sa în actorie, Nartea a obținut venituri și din modeling, fiind solicitat de numeroși designeri și prezentând diverse evenimente. El a fost prezentatorul emisiunilor „Perla Litoralului”, „Dragoste Punct RO”, „Noră pentru mama”, „Inelul cu diamant”, „Vreau să fiu vedetă”, „Paradisul femeilor”, „Vreau să divorțez”, „Mireasă pentru fiul meu” și „Fort Boyard”.

Viața personală a lui Adrian Nartea este la fel de împlinită ca și cariera sa. El este într-o relație de mai mulți ani cu Alina Ferinceac, fost fotomodel, cu care are două fetițe. Adrian Nartea măsoară 1,85 m și cântărește 85 kg.

Cu o carieră de succes în televiziune, film și modeling, Adrian Nartea este un exemplu de determinare și talent în industria de divertisment din România.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul